غنی: صلح پشت دروازههای بسته توسط یک اقلیت به نتیجه نمیرسد.
رییس جمهور غنی میگوید که کلید جنگ افغانستان در اسلام آباد، راولپندی و کویته پاکستان است.
آقای غنی که امروز در خیمه لویه جرگه در میان شماری از جوانان صحبت میکرد افزود که صلح پشت دروازههای بسته توسط یک اقلیت به نتیجه نمیرسد. او تاکید کرد «ما صلح گذرا نمیخواهیم؛ بلکه صلح پایدار میخواهیم».
پیش از این امرالله صالح از همپیمانان انتخاباتی رییس جمهور غنی گفته بود که کلید صلح در کابل نه بلکه در راولپندی پاکستان است. این اظهارات در واکنش به گفتههای زلمی خلیلزاد مطرح شده که با تاکید بر نبود اجماع میان سیاسیون افغانستان در پیوند به تامین صلح گفته بود که کلید صلح در کابل است.
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا در امور صلح افغانستان در دور اخیر سفرهایش برای گفتوگوهای صلح، مذاکرات طولانی را با نمایندگان گروه طالبان در قطر انجام داد. او پس از مذاکرات گفت که با این گروه در اصول به توافقاتی دست یافته است اما توافق نهایی نشده است.
با این حال رییس جمهور غنی امروز در خیمه لویه جرگه گفت که نهادهای بینالمللی در بخش صلح تجربه موفق ندارند.
رییس جمهور غنی همچنان بر برگزاری انتخابات تاکید کرد و گفت که در کمیسیونهای انتخاباتی اصلاحات گسترده وارد میشود. او افزود که قانون انتخابات تعدیل میشود و رایگیری در انتخابات به صورت بایومتریک خواهد بود.
رییس جمهور میگوید که انتظار دارد نتایج انتخابات ریاست جمهوری به صورت شفاف طی دو روز با مردم شریک شود.
غنی در حالی در مورد گفتگوهای صلح تردید دارد که جامعه بین المللی و سران جهادی و سیاسی کشور نیز به فرجام آن خوشبین هستند.
در مجالس سیاسی کابل بحث حکومت موقت نیز مطرح است موردی که به شدت باعث نگرانی آقای غنی شده است.
با این حال عمر حکومت وحدت ملی هم به پایانش نزدیک است و روابط رییس جمهوری با حامی اصلی اش امریکا نیز به تیره تر میشود. امریکا تلاش دارد گفتگوهای صلح افغانستان به نتیجه برسد و نیروهای نطامی اش را از افغانستان خارج کند.
ترامپ اخیرا دستور داده که نیمی از نظامیان امریکایی از افغانستان خارج و سوریه را نیز ترک خواهند کرد. بااین حال گفتگوهای صلح نمایندگان طالبان و جانب امریکایی اش بخش از جامعه افغانستان را خوشبین و آقای غنی و تیم اش را ناراحت کرده است.
تحلیلگران معتقد هستند که پایان اشرف غنی نزدیک است و تقابل او با امریکا نیز دال بر این موضوع است. ریشه اختلافات آقای غنی با امریکا نیز بر سر گفتگوهای صلح با طالبان است او پیش از این نیز گفته بود که گفتگوهای صلح بدون حضور حکومت افغانستان مشروعیت ندارد.