غنی در نامه اش به ترامپ از کدام نگرانی نوشت؟

محمداشرف غنی رییس جمهور کشور طی نامه ارسالی به ترامپ رییس جمهوری امریکا، برخی موضوعات را در مورد افغانستان به او پیشنهاد کرده است.

روزنامه امریکایی نیویورک تایمز گزارش داده است که محمداشرف غنی این نامه را از طریق الیس ویلز نماینده وزارت خارجه امریکا در امور آسیای جنوبی به آقای ترامپ فرستاده است.

الیس ویلز دو روز پیش با آقای غنی در ارگ ریاست جمهوری در خصوص روند صلح افغانستان دیدار و گفتگو کرد.

روزنامه نوشته که آقای غنی در مورد مصارف نیروهای امریکایی و کاهش آنان، پیشنهاداتی را به آقای ترامپ داده است.

روزنامه نوشته که سه مقام امریکایی فرستادن این نامه را به دونالد ترامپ تایید کرده و یک مقام بلندپایه امریکایی ادعا کرده که این نامه را دیده و گفته که آقای غنی به طور مفصل در این نامه در مورد اینکه شمار نیروهای امریکایی چگونه در افغانستان کاهش پیدا کنند و یا مصارف آنان کم شود، نوشته است.

نیویورک تایمز نوشته است که بر بنیاد پیشنهادهای آقای غنی در این نامه، مصارف نیروهای امریکایی در افغانستان دو میلیارد دالر در سال کم خواهد شد و شمار آنان نیز به ۳ هزار نیرو کاهش پیدا خواهد کرد.

این نامه در حالی ارسال می‌شود که گفته می‌شود مناسبات اشرف غنی با امریکا بر سر گفتگوهای صلح با طالبان تیره شده است.

آقای غنی دیروز در کابل نیز سخنانی را بیان کرده است که به باور تحلیل گران نشان از تیرگی‌های روابط او امریکا دارد. غنی دیروز در کابل اعلام کرد که خواستار صلح بین الاافغانی است.

این در حالی است که نمایندگان طالبان و زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان شش روز در قطر گفتگو کردند.

حکومت افغانستان اما این گفتگوها را به نفع صلح کشور نمی‌داند و می‌گوید که در گفتگوهای صلحی که نمایندگان حکومت حضور نداشته باشد مشورعیت ندارد.

یک عضو تیم مذاکره کننده ارشد طالبان گفته است که میان دو طرف بر سر خروج نیروهای امریکایی و موارد مهم دیگر در افغانستان توافق شده است.

ارگ ریاست جمهوری همچنان خواستار مذاکره با طالبان شده است. طالبان اما این حکومت را «آله دست» می‌داند و می‌گویند این حکومت مشروعیت ندارد و دست نشانده است.

اکنون گفتگوهای صلح افغانستان وارد مرحله تازه‌ای شده است. اشرف غنی نگران است ولی بخشی عظیم از چهره های سیاسی کشور از توافقات بدست آمده صلح خوشبین هستند.

سخنگوی رییس جمهور در مقاله ای برای بی بی سی فارسی نوشته است که مردم خواستار صلح در روز روشن هستند نه صلحی که پشت دروازه های بسته صورت بگیرد.

«باتوجه به نکات که از صلح گذرا اشاره شد. تاکید رئیس جمهور غنی برتامین صلح با عزت، عادلانه و پایدار است. هدف اساسی از صلح پایدار این است که مورد اعتماد مردم باشد. صلح در روز روشن صورت گیرد. پشت در‌های بسته نباشد. همه مردم در آن دخیل باشند. صلحی که پایدار نباشد، شروع بدبختی دوباره را به همراه خواهد داشت».

غنی و تیم همکارش معتقد است که کلید صلح افغانستان در پاکستان است نه در کابل ولی خلیل زاد می‌گوید که کلید صلح افغانستان در کابل است. این تناقض‌گویی ها نیز دال بر وخامت اوضاع در روابط ارگ و امریکا است.

تحلیل‌گران معتقد هستند که بحث داع خروج نظامیان امریکایی از افغانستان صرفا برای ترامپ مصرف انتخاباتی دارد. از جانب دیگر ترامپ تلاش دارد تا هزینه های امریکا در خارج از این کشور را به حداقل یا به صفر برساند.

حضور نظامیان و مشاوران امریکایی در افغانستان هزینه ی زیادی روی دست امریکا گذاشته است با این حال به نظر می‌رسد که عزم ترامپ برای خروج نظامیان امریکایی از افغانستان جدی است.

مطالب مرتبط