شورای عالی صلح: نشست مسکو ما را از هدف دور میکند
شورای عالی صلح میگوید که نشستی که قرار است در مسکو میان برخی از نمایندگان گروه طالبان و احزاب سیاسی افغانستان برگزار شود، دستیابی به هدف اصلی در زمینه صلح را دشوارتر میسازد.
وزارت خارجه روسیه اعلام کرده که نشستی به میزبانی این کشور و اشتراک نمایندههای طالبان و برخی چهرههای سیاسی افغانستان، بهدور از حضور دولت افغانستان، قرار است به روز پنجم و ششم ماه فبروری در مسکو برگزار شود. برگزار کنندگان این نشست گفتهاند که نمایندههای ایران و پاکستان نیز میتواند در این نشست اشتراک کنند.
اسدالله زائری، معاون سخنگوی شورای عالی صلح به خبرگزاری افق گفت که این شورا نیز در نشست صلح مسکو دعوت شده اما به دلیل این که دعوت دیرتر صورت گرفته، اشتراک هیات این شورا در نشست مسکو منتفی است.
او میافزاید که در این نشست موضوعات حاشیهای بحث میشود که هیچ کمکی به صلح نمیکند. او گفت: «ما همیشه تاکید کردیم که گفتوگوهایی به یک نتیجه مشخص میرسد که با محوریت افغانستان و تحریک طالبان باشد. در این نشست ساز و کاری که منتهی به گفتوگوهای بینالافغانی باشد وجود ندارد و بیشتر بحثهای حاشیهای در آن صورت میگیرد تا جدی.»
وزارت خارجه نیز کشور مخالفت خود را با این ابراز کرده است. این وزارت گفته که این گونه جلسهها نتیجه بخش نیستند و از آنجایی که روسیه بارها مذاکرات صلح به رهبری افغان ها را به رسمیت شناخته است، باید به تعهدش عمل کند.
پیش از این عباس استانکزی، رییس پیشین دفتر سیاسی طالبان در قطر در گفتوگو با یک رسانه گفته بود که با حکومت افغانستان گفتوگو نمیکنند اما با مردم افغانستان مثل سیاسیون، احزاب سیاسی، بزرگان مذهبی و قومی گفتوگو میکنند.
آقای زائری اما افزود که هدف این نشست برطرف شدن سوءظنها بین طالبان و طرفهای سیاسی افغانستان که هیچنوع کمکی به آوردن صلح در کشور نمیکند.
حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور، عطا محمد نور، رییس اجرایی حزب جمعیت اسلامی، محمد محقق، معاون دوم ریاست اجرایی، عبدالسلام ضعیف، از اعضای پیشین گروه طالبان و حکمت خلیل کرزی، معاون پیشین وزارت خارجه از چهرههایی اند که در این نشست دعوت شدهاند.
نشست مسکو برای صلح افغانستان در حالی برگزار میشود که زلمی خلیلزاد به تازگی پس از پایان چهارمین نشست نمایندگان طالبان و نمایندگان امریکا اعلام کرده با این گروه درباره چارچوب کلی صلح به توافق رسیدهاند.
خلیلزاد موارد توافق شده را، خروج نیروهای امریکایی، برقراری آتش بس و طرد گروههای بینالمللی تروریستی در خاک افغانستان خوانده است اما مقامهای افغان به شمول رییس جمهور غنی از این توافقات انتقاد کردهاند.