بحران کشمیر؛ پاکستان خواستار نشست فوری شورای امنیت شد

پاکستان از سازمان ملل متحد تقاضا کرده که شورای امنیت این سازمان در مورد تصمیم هند مبنی بر لغو وضعیت ویژه خودمختاری کشمیر جلسه فوری دایر کند.blank

اسلام‌آباد روز سه‌شنبه (۱۳ آگست) از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواست تا در مورد تصمیم هند در مورد لغو وضعیت ویژۀ خودمختاری منطقۀ مورد مناقشۀ «کشمیر» نشستی فوری دایر کند.

هفتۀ گذشته، حکومت هند و حزب ملی‌گرای بی‌جی‌پی وضعیت خودمختاری کشمیر زیر ادارۀ هند را لغو کرد؛ منطقه‌ای که هر دو کشور از سال ۱۹۴۷ میلادی ادعای مالکیت بر تمامی این منطقۀ کوهستانی هیمالیا را دارند.

پس از این تصمیم هند، خدمات شبکه‌های مخابراتی، اینترنت و شبکه‌های تلویزیونی در کشمیر زیر کنترل هند قطع و رفت و آمد و تجمعات نیز در این منطقه محدود شده‌است.

شاه‌محمود قریشی؛ وزیر امور خارجۀ پاکستان در نامه‌ای به سازمان ملل متحد این تصمیم را «اقدام تهاجمی هند» خوانده و محکوم کرده‌است.

او نوشته‌است: «دولت هند عمداً وضعیت مورد مناقشه‌بودن جامو و کشمیر را که در سطح بین‌المللی به رسمیت شناخته شده، نادیده می‌گیرد.»

او همچنین هند را متهم به «سیاست نژادپرستانه» کرده‌است که می‌خواهد کشمیر را از یک منطقۀ با اکثریت مسلمان به یک منطقۀ با اکثریت هندو مبدل کند.

قریشی نوشته‌است که اقدامات هند در ۵ آگست ۲۰۱۹ راه را برای تحقق این هدف «سیاست فاشیستی» باز کرده‌است.

او همچنین گفته‌است: «پاکستان اقدام به درگیری نخواهد کرد؛ اما هند نباید این خویشتن‌داری ما را اشتباهاً ضعف ما فکر کند. اگر هند مجدداً به استفاده از زور متوسل شود، پاکستان برای دفاع از خود، با تمام قدرت مجبور به پاسخ‌گویی خواهد بود.»

او با اشاره به نسل‌کشی‌هایی در سربرنیتسای بوسنیا در سال ۱۹۹۵ و رواندا در سال ۱۹۹۴، گفت که شورای امنیت مکلف است تا از تکرار حوادث سربرنیتسا و رواندای دیگری جلوگیری کند.

هنوز معلوم نیست که آیا شورای امنیت پاسخی به این درخواست پاکستان خواهد داد یا این‌که نیاز است تا یک عضو از ۱۵ عضو این سازمان نیز باید درخواست دهد.

مطالب مرتبط