سرور دانش امریکا و طالبان را به عهدشکنی متهم کرد

سرور دانش؛ معاون دوم ریاست‌جمهوری می‌گوید امریکا و طالبان تعهدات‌شان را برای کاهش خشونت عملی نکرده‌اند. او می‌گوید، زلمی خلیلزاد در نشستی با رییس‌جمهور با لحن تهدیدآمیز گفته بود در صورتی که ۴۰۰ زندانی خطرناک طالبان رها نشوند، خشونت‌ها تشدید می‌شود؛ اما با رهایی این افراد خشونت نه تنها کاهش نیافت، بلکه افزایش نیز یافته‌است.دانش این اظهارات را امروز (جمعه، ۲۴ دلو) در مراسم اولین سالیاد محمدباقر محقق؛ فرزند محمد محقق بیان کرد.

او در این مراسم طرح حکومت موقت را به معنای بازگشت به گذشته و فروپاشی نظام خواند و گفت که لغو نظام و قانون اساسی منجر به صلح نه بلکه باعث بروز خشونت‌ها به انواع و اشکال مختلف خواهد شد.

دانش افزود که انحلال نظام به این معنا است که مردم افغانستان باید نظام مورد نظر طالبان و یا امارت اسلامی را بپذیرند.

معاون دوم ریاست جمهوری در ادامه افزود که مذاکرات دولت افغانستان و گروه طالبان در حالت نسبی بُن‌بست قرار گرفته است.

او طالبان را مسئول این وضعیت خواند و گفت که این گروه برای تأمین صلح در کشور از خود صداقت و جدیت نشان نداده و تعهدات امریکا و طالبان برای کاهش خشونت‌ها نیز عملی نشده است.

دانش علاوه کرد که زلمی خلیلزاد؛ نماینده‌ ویژه‌ امریکا در امور صلح افغانستان در نشستی که رییس‌جمهور و شماری از رهبران سیاسی در آن حضور داشتند، با لحن تهدیدآمیز گفته بود در صورتی که ۴۰۰ زندانی خطرناک طالبان رها نشوند، خشونت‌ها تشدید می‌شود.

به گفت دانش حکومت حکومت افغانستان براساس فیصله‌ لویه‌جرگه‌ مشورتی صلح، این تعداد زندانیان طالبان را رها کرد؛ اما نه تنها که خشونت‌ها کاهش نیافت، بلکه از آن زمان تا کنون موجی از خشونت‌ها در بخش‌های مختلف کشور در جریان است.

در آستانه فصل جنگ
در این مراسم محمد محقق؛ مشاور ارشد رییس‌جمهور غنی و رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان با اشاره به افزایش خشونت از سوی طالبان گفت که این گروه برای تشدید جنگ در فصل بهار آمادگی می‌گیرد.

او افزود که فرمانده‌هان طالبان از شمال کشور برای فراگیری آموزش‌های نظامی به پاکستان رفته‌اند.

محقق از حکومت خواست که آمادگی جنگ با طالبان و دفاع از کشور را داشته باشد.

پیشتر شماری از اعضای طالبان به رسانه‌های غربی گفته بودند که فرمانده‌هان ارشد این گروه از تعطیلات زمستانی به جبهه فراخوانده‌شده‌اند.

دلیل این امر توقف مذاکرات صلح و رویکرد دولت جدید امریکا گفته شده است.

دولت جوبایدن می‌گوید، توافقنامه دوحه را بازنگری خواهد کرد.

همچنین آقای بایدن گفته که او می‌تواند مهلت خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را کنار بگذارد که با این حال نیروهای امریکایی مطابق توافق دوحه افغانستان را در ماه می ترک نخواهند کرد.

طالبان تاکید بر خروج نیروهای امریکایی در زمان معین آن می‌کنند و در عین حال از نقض توافق دوحه هشدار می‌دهند.

مطالب مرتبط