فوران کوه آتش‌فشان؛ هزاران سکنه اطراف دریای کارائیب متواری شدند

فوران کوه اتشفشان لا سوفیر در جزیره سنت وینسنت دریای کارائیب موجب پرتاب گدازه‌های داغ تا ارتفاع ۶ کیلومتری شده و حدود ۱۶ هزار سکنه مناطق اطراف را ناچار به تخلیه فوری کرده است.blankاین کوه آتشفشان برای دهه‌ها خاموش بود اما نخستین نشانه‌های فعال شدن مجدد آن در ماه دسامبر سال گذشته مشاهده شد. این فعالیت‌ها از هفته گذشته رو به افزایش گذاشت تا رالف گونسالوس روز پنجشنبه ۸ اپریل، دستور تخلیه هزاران نفر از ساکنان مناطق نزدیک اطراف این کوه را صادر کرد.

به گزارش بی بی سی، سازمان مدیریت سوانح طبیعی جزیره سنت وینسنت گفته دامنه خاکستر و گدازه‌های پرتاب شده از دهانه این آتش‌فشان تا فرودگاه بین‌المللی آرگیل فرا رفته است.

آخرین باری که این آتش‌فشان فعال شده بود به سال ۱۹۷۹ (۴۲ سال پیش) باز می‌گردد. اما از ماه دسامبر ساکنان اطراف آن گزارش کردند که صداهای مهیبی از زمین می‌شوند و از دهانه آن هم بخار و دود بلند شده است.

این اوج گیری فعالیت‌ها تا به آنجا ادامه یافت که عصر روز پنجشنبه، با مشاهده مواد مذاب در دهانه آن تقریبا

مسجل شد که لا سوفیر کاملا فعال شده و در آستانه فوران است.

در واکنش به آن، همان وقت، نخست‌وزیر جزیره سنت وینسنت دستور تخلیه مناطق اطراف این کوه را صادر کرد.

تنها چند ساعت بعد، یعنی حدود ساعت ۹ صبح روز جمعه ۹ اپریل، مرکز زمین‌شناسی دانشگاه وست ایندیز از ثبت فوران انفجاری در دهانه این آتش‌فشان خبر داد.

هزاران سکنه مناطق اطراف به کشتی‌های بزرگ تفریحی اطراف جزیره و مناطق ایمن‌تر آن منتقل شده‌اند.

عصر جمعه هم یک انفجار دیگر و پرتاب گدازه‌ها ثبت شد و این در حالی بود که عملیات تخلیه سکنه که از عصر پنجشنبه آغاز شده همچنان ادامه دارد.

آخرین فوران این آتشفشان در سال ۱۹۷۹ حدود ۱۰۰ میلیون دالر خسارت به بار آورد.

فاجعه‌بارترین آتشفشان ثبت شده در سال ۱۹۰۲ روی داد که حدود ۱۰۰۰ کشته بر جای گذاشت.

در همین حال، یک رسانه محلی گزارش کرده آتشفشان مونت‌پولیه در جزیره مارتینیک در شمال جزیره سنت‌وینسنت هم افزایش فعالیت نشان داده است.

مطالب مرتبط