روسیه هشدار امریکا مبنی بر تحریم پوتین را بی‌اثر خواند

روسیه در واکنش به هشدار امریکا مبنی بر اقدام به تحریم احتمالی ولادیمیر پوتین؛ رییس‌جمهوری این کشور را بی اثر خوانده و گفته است که این موضوع «از نظر سیاسی مخرب» است.blankدمیتری پسکوف؛ سخنگوی کاخ کرملین، گفته است که چنین اقدامی تاثیر عملی نخواهد داشت اما افزوده است که تحریم شخص رییس‌جمهور روسیه «از لحاظ سیاسی دردناک نیست، مخرب است.»

وی گفته است که مقامات ارشد دولتی روسیه مجاز به داشتن دارایی در خارج از کشور نیستند. به گفته او معمولا تحریم‌های غرب علیه شهروندان کشورهای دیگر شامل مسدود کردن دارایی‌ها و معاملات آنان در این کشورها می‌شود.

این در حالی‌است که به تازگی جو بایدن؛ رییس جمهوری امریکا گفته است که در واکنش به حمله روسیه به اوکراین، تحریم‌های شخصی علیه آقای پوتین را منظور خواهد کرد.

وی گفته که کشورهای غربی که برخی از آنها به واردات نفت و گاز روسیه نیاز دارند، ضمن افزایش آمادگی نظامی خود، برنامه‌هایی را برای مقابله با آثار تحریم روسیه در نظر گرفته‌اند.

روز گذشته دولت بریتانیا نیز هشدار داد که در صورت حمله نظامی روسیه به اوکراین، اعمال تحریم‌هایی علیه شخص رییس جمهوری روسیه را مردود نمی‌داند.

لیز تراس؛ وزیر خارجه بریتانیا، گفت که دولت در نظر دارد لایحه جدیدی را برای تشدید تحریم علیه شرکت‌ها و شخصیت‌های روسی به تصویب برساند و در صورت عملیات نظامی روسیه علیه اوکراین، آن را به اجرا بگذارد.

با تجمع نیروهای روسی در مناطق مرزی اوکراین، این نگرانی وجود دارد که دولت روسیه بار دیگر به بهانه حمایت از حقوق «روس‌زبانان» اوکراین، در صدد باشد بخش‌های شرقی این کشور را تجزیه کند.

به گفته منابع غربی، روسیه واحدهای نظامی متشکل از بیش از ۱۰۰ هزار نفر را همراه با تجهیزات و تسلیحات رزمی در نزدیکی مرزهای اوکراین مستقر کرده و کشورهای غربی نیز نگران حمله روسیه به اوکراین هستند.

اما دولت روسیه هرگونه طرحی برای حمله و اشغال اوکراین را رد کرده و اظهارات مقامات غربی در این مورد را به عنوان کارزار «روس‌هراسی» مورد انتقاد قرار داده است. مقامات روسی گفته‌اند که دولت حق دارد واحدهای نظامی خود را در هر نقطه از خاک این کشور مستقر کند.

دولت روسیه که خود را جانشین شوروی سابق می‌داند تحت رهبری ولادیمیر پوتین به خصوص در ماه‌های اخیر موضعی تند نسبت به غرب اتخاذ کرده و تاکید داشته است که گسترش حضور نظامی غرب در کشورهای حوزه نفوذ خود را تحمل نمی‌کند.

اوکراین در سال ۱۹۹۰ استقلال خود از شوروی را به دست آورد، اما دولت‌های آن کشور پس از استقلال تا سال ۲۰۱۴ عموما دارای گرایش به روسیه بودند.

مطالب مرتبط