افغانستان قربانی توطئه و تبانی امریکا و طالبان
واکنش طالبان به اظهارات آشکارا توهینآمیز جو بایدن درباره افغانستان، بیش از آنچه انتظار میرفت، محتاطانه و محافظهکارانه و مصلحتاندیشانه بود. طالبان حتی نتوانستند این اظهارات نفرتانگیزانه را «محکوم» کنند.
طالبان به جو بایدن؛ رییس جمهور امریکا هشدار دادهاند که سخنانش در مورد افغانستان را اصلاح کند. این گروه سخنان اخیر بایدن که در آن افغانستان را «مکانی دور شده از خدا» توصیف کرده را زشت خوانده و گفتهاند که اینگونه اظهارات، دور از انتظار بوده و احساسات افغانها را جریحهدار میکند.
طالبان گفتهاند: جو بایدن به خود آید و گفتههایش در مورد افغانستان را اصلاح کند.
به باور طالبان «افغانستان مکانی فراموششده نیست. سرزمین جهاد و مبارزه است که هیچ خارجی نتوانسته است بر آن حاکم شود».
این در حالی است که جو بایدن؛ رییس جمهوری امریکا در تازهترین اظهارات خود در مورد افغانستان گفت: افغانستان «مکانی دور شده از خدا» است.
او خطاب به رایدهندگان امریکایی در یک اجتماع انتخاباتی گفت: بسیاری از شما به افغانستان رفتهاید. من به هر قسمت آن رفتهام. این یک مکان ترکشده از طرف خداست.
واکنش طالبان به اظهارات آشکارا توهینآمیز جو بایدن درباره افغانستان، بیش از آنچه انتظار میرفت، محتاطانه و محافظهکارانه و مصلحتاندیشانه بود.
طالبان حتی نتوانستند این اظهارات نفرتانگیزانه را «محکوم» کنند. این در حالی است که آنها ادعا میکنند که یک جریان «جهادی» و «اسلامی» هستند که برای استقرار نظام اسلامی و حاکمیت شریعت محمدی، مبارزه کرده و قربانیهای بیشمار دادهاند.
بنابراین، در پی اظهارات زهرآگین بایدن که در آن به طور مستقیم افغانستان و مردم آن را مغضوب و منفور خداوند معرفی کرد، طالبان که ظاهرا برای برقراری «حکومت خدا» در افغانستان تقلا میکنند، حداقل باید اظهارات او را «محکوم» میکردند تا نشان دهند که توهین و بیاحترامی را حتی از سوی قدرتمندترین رهبر جهان تحمل نمیکنند و همچنان آماده ادامه «جهاد» خود برای دفاع از اسلام و مسلمانان در مقابل رهبر «جهان کفر» هستند!
این اتفاق اما رخ نداد و طالبان به یک واکنش کاملا سیاسی، عاری از غیرت و حمیت و خشونت و سبعیتی که سالها شناسه اصلی این گروه محسوب میشد، تنها به یک هشدار ساده بسنده کردند و از بایدن خواستند که دیدگاهها و سخنانانش درباره افغانستان را «اصلاح» کند.
بنابراین، طالبان نشان دادند که خشم و خشونت و جنایتشان تنها علیه مردم بیدفاع بودهاست و همانگونه که در ۲۰ سال گذشته با امریکا نجنگیدند و به نام «جهاد» تنها مردم و نیروهای امنیتی داخلی را هدف گرفتند، پس از این نیز برخلاف میل و مراد امریکا حرکت نخواهند کرد؛ حتی اگر بایدن در اظهار نظری وقاحتبار، نسبت مردم افغانستان با خدا را هم زیر سؤال ببرد.
این نشان میدهد که طالبان، بقای دولت خود را مشروط به ادامه حمایتهای امریکا میدانند و حفظ این مصلحت را بر اصول اعتقادی و باورهای ادعایی دینیشان ترجیح میدهند و برای اینکه روابط شان با امریکا آسیب نبیند، حتی از کنار توهین بایدن به مردم مسلمان افغانستان نیز بیتفاوت میگذرند.
اظهارات بایدن و واکنش طالبان در عین حال، یک راز عمومی را بیشتر از پیش برای مردم افغانستان، روشن میسازد و آن اینکه افغانستان، قربانی توطئه و تبانی امریکا و طالبان بوده و تا زمانی که گسستی میان واشنگتن و طالبان به وجود نیاید و ازدواج نامشروع آنان به پایان نرسد، افغانستان نیز به ثبات و صلح نخواهد رسید.
بر این اساس، این دوری افغانستان از خدا نیست که موجب خلق فجایع عظیم و فروپاشی بزرگ در کشور شده؛ بلکه عامل اصلی این وضعیت بحرانی، نزدیکی طالبان به عنوان نیرویی که ادعای نمایندگی از خدا و ایجاد حکومت الهی در زمین را دارد به امریکا است؛ مادامی که طالبان از امریکا دور و به خدا نزدیک شوند، مردم افغانستان نیز دیگر قربانی توطئه و تبانی طالبان و امریکا نخواهند شد.