واکنش طالبان به گزارش یوناما: با زنان برخورد شرعی و اسلامی صورت می‌گیرد

پس از نشر گزارش یوناما مبنی بر این که فعالیت‌های وزارت امر به معروف طالبان تأثیر تبعیض‌آمیز و نامتناسب بر زنان برجا گذاشته است، طالبان به این گزارش واکنش نشان داده و تاکید کرده‌اند که یوناما وضعیت افغانستان را «از دید غرب» بررسی کرده‌است.

ذبیح‌الله مجاهد؛ سخنگوی طالبان سه‌شنبه‌شب، 19 سرطان در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشته است که گزارش یوناما درباره وزارت به معروف این گروه «بجا نیست».

او افزوده‌است:‌ «احکامی که ازطرف وزارت امربالمعروف، نهی عن المنکر و سمع شکایات توصیه میشود احکام معلوم و معروف اسلامی است».

سخنگوی طالبان گفته که گزارشگران یوناما تلاش می‌کنند وضعیت افغانستان را از دید غرب بررسی کنند و افزوده که «این کار درستی نیست». او تاکید کرده که وضعیت افغانستان باید از دید یک جامعه اسلامی که «اکثریت مطلق آن مسلمان است» بررسی شود.

ذبیح‌الله مجاهد ادعا کرده که با تسلط طالبان بر افغانستان «با همه مردان و زنان برخورد شرعی صورت می‌گیرد» و با کسی ظلم و تجاوز «صورت نمی‌گیرد».

دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) با نشر گزارش تازه‌ای در مورد وضع محدودیت‌ها از سوی وزارت امر به معروف طالبان گفته که فعالیت‌های این وزارت تأثیرات منفی بر حقوق و آزادی‌های شهروندان افغانستان و تأثیر تبعیض‌آمیز و نامتناسب بر زنان داشته است.

در این گزارش که امروز منتشر شد آمده که مأموریت و دیدگاه وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان «اصلاح جامعه است – به‌گونه‌ای که مردم از مجموعه ارزش‌های سازگار با دیدگاه طالبانی و تفسیر این گروه از قانون اسلامی طبعیت کنند».

براساس گزارش یوناما، وزارت امر به معروف طالبان، فرمان‌های رهبر این گروه و دستور‌العمل‌هایی را که امر به معروف و نهی از منکر می‌پندارد، تطبیق می‌کند. در این گزارش آمده است که عدم پابندی به هر یک از این دستورالعمل‌ها، گاهی ممکن است منجر به مجازات شدید شود.

یوناما در گزارش خود گفته است که بسیاری از دستورالعمل‌ها با زندگی اجتماعی و خصوصی زنان تداخل دارند.

به گفته‌ یوناما، ممنوعیت آرایشگاه‌های زنانه، ممنوعیت حضور زنان در فیلم‌ها و تعطیل‌کردن عمدی سایر مشاغل و کسب‌وکار زنان، حق آنان برای کار و دستیابی به معیارهای زندگی مناسب را محدود می‌کند.

واکنش طالبان به گزارش‌های قبلی سازمان‌های حقوق بشری درباره نقض جدی حقوق بشر به ویژه حقوق زنان در افغانستان «رد و تکذیب» بوده است. این گروه از سوی سازمان‌های جهانی حقوق بشری و کشورهای جهان به نقض حقوق بشر و آپارتاید جنسیتی در افغانستان متهم شده‌اند.

مطالب مرتبط