طرح «پیمان آینده» از سوی سازمان ملل تصویب شد
سران کشورهای عضو سازمان ملل متحد که برای شرکت در نشست مجمع عمومی این سازمان گرد هم آمدهاند، طرح «پیمان آینده» را با اکثریت آرا تصویب کردند. این طرح به هدف رسیدگی به چالشهای جدید از جمله درگیریها، نقض حقوق بشر و تغییرات اقلیمی ارایه شده است.
رهبران کشورهای عضو این سازمان در نشست امروز این سازمان تعهد کردند که نظام چندجانبه را تقویت کنند تا با دنیای در حال تغییر همگام شوند و نیازها و منافع نسلهای کنونی و آینده را که با بحرانهای مداوم روبهرو هستند، محافظت کنند.
ابتکار یک رشته اصلاحات با عنوان «پیمان آینده» سازمان ملل متحد سه سال پیش مطرح شده بود.
این پیمان ۵۶ اقدام را مشخص کرده که شامل تعهد به چندجانبهگرایی، حمایت از منشور سازمان ملل و حفظ صلح است.
این پیمان همچنین خواستار اصلاح نهادهای مالی بینالمللی و شورای امنیت سازمان ملل، همراه با تلاشهای تازه برای مبارزه با تغییرات اقلیمی و هدایت توسعه هوش مصنوعی است.
گروهی از کشورها از جمله روسیه، بلاورس، کوریای شمالی، ایران، نیکاراگوا و سوریه با این تصویب این پیمان مخالفت کردند اما در نهایت دیگر اعضای سازمان ملل به آن رای دادند و طرح مذکور تصویب شد.
پیش از ین آنتونیو گوترش؛ دبیرکل سازمان ملل متحد گفته بود که به این یقین رسیده که نهادهای سازمان ملل متحد به اصلاحات فوری نیاز دارند. به گفته او، این نهادها هنوز هم توازن قدرت پس از جنگ جهانی دوم را بازتاب میدهند، اما دیگر برای چالشهای سده بیستویکم مناسب نیستند.
با این برخی کارشناسان بینالمللی میگویند که با وجود برخی «ایدههای خوب» این متن «آن سند انقلابی نیست که تمام چندجانبهگرایی را بازسازی کند که گوترش ابتدا خواستار آن شده بود».