ایران از سازمان ملل خواستار بودجه بیشتر برای رسیدگی به مهاجران افغان شد

یک مقام وزارت داخله ایران از کمیساریای پناهندگان سازمان ملل متحد خواسته که به دلیل پناه دادن این کشور به مهاجران افغان، بودجه بیشتری در اختیار ایران قرار بدهد و هشدار داده که در غیر این صورت، ایران در سیاست مهاجرتی خود تجدیدنظر می‌کند.

نادر یاراحمدی؛ رییس امور مهاجران وزارت داخله ایران امروز شنبه، 28 میزان در حاشیه اجلاس کمیته اجرایی کمیساریای پناهندگان سازمان ملل در ژنو سویس با فیلیپو گراندی؛ کمیسار عالی سازمان ملل در امور پناهندگان دیدار کرده و به او گفته‌است که بودجه اختصاص یافته این نهاد وابسته به سازمان ملل با نیازها و هزینه‌های مربوط به مهاجران در ایران سازگاری ندارد.

او تاکید کرده که عدم تطابق این موارد، باعث بروز مشکلات زیادی شده است.

این مقام ایرانی گفت که اسکان مجدد پناهندگان آسیب‌پذیر در کشورهای ثالث از اولویت‌های ایران است. او افزود که با وجود تعهد کمیسار عالی سازمان ملل به افزایش پوشش پناهندگان آسیب‌پذیر در سال ۱۴۰۰، حمایت‌های کمیساریای پناهندگان سازمان ملل از مهاجران در ایران کاهش یافته است.

او افزود که به دلیل تحصیل رایگان اتباع افغانستان در ایران، فشار زیادی بر سیستم آموزشی این کشور وارد شده است و از طرفی حمایت سازمان ملل از 120 هزار مهاجر به 95 هزار مهاجر کاهش یافته است.

یاراحمدی گفت: «ضروری است که کمیساریای ملل متحد بودجه‌ای برای پوشش هزینه‌های تحصیل اتباع افغانستان، از جمله ساخت مکتب‌های جدید، بهسازی و تجهیز مکتب‌ها و تامین هزینه‌های معلمان، اختصاص دهد».

به گفته او، برای دانش‌آموزان اتباع خارجی در ایران، ۲۵ هزار صنف درسی نیاز است، اما از سال ۲۰۲۱ میلادی تاکنون تنها ۲۱ مکتب با حمایت کمیساریای پناهندگان سازمان ملل ساخته شده که این تعداد پاسخگوی نیازهای مهاجران در ایران نیست.

این در حالی است که اخیراً ایران و پاکستان روند اخراج مهاجران افغان را از این کشورها افزایش داده‌اند و ماهانه هزاران نفر از این دو کشور وارد افغانستان می‌شوند.

مطالب مرتبط