نگرانی فعالان حقوق بشر از نقض حقوق زنان توسط طالبان
برخی فعالان بینالمللی حقوق بشر ضمن ابراز نگرانی از نقض حقوق زنان توسط طالبان میگویند که پس از تسلط این گروه بر افغانستان، نقض حقوق بشر، بهویژه حقوق زنان افزایش یافته است.
برخی فعالان حقوق بشر بینالمللی روز جمعه، ۲۵ عقرب از نقض حقوق زنان توسط طالبان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و اعلام کردند که پس از تسلط این گروه بر افغانستان، نقض حقوق بشر، بهویژه حقوق زنان افزایش یافته است.
گلوبل ایشیوز به نقل از هدر بار؛ معاون مدیر حقوق زنان در دیدهبان حقوق بشر، گزارش داده که طی بیش از سه سال گذشته حدود ۶۰ هزار زن به دلیل محدودیتهای طالبان شغل خود را از دست دادهاند.
به گفته مدافعان حقوق بشر، محدویتهای طالبان بر زنان در این اواخر افزایش یافته است.
بار تأکید کرده است که فعالان حقوق بشر به مبارزهشان در برابر طالبان ادامه میدهند.
بربنیاد اطلاعات، در سه سال گذشته آمار ازدواجهای اجباری و کودکان به دلیل محرومیت دختران از آموزش بهشدت افزایش یافته است.
هنریتا فور؛ مدیر سابق یونیسف، در این مورد گفته: «از آنجایی که بیشتر دختران نوجوان هنوز اجازه بازگشت به مکتب را ندارند، خطر ازدواج کودکان در حال حاضر بیشتر شده است.»
یافتههای یونیسف نشان میدهد که ۲۸ درصد از زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله افغان در ازای دریافت مهریه ازدواج کردهاند.
براساس این گزارش، بحران بشری در افغانستان نیز وخیمتر شده است و میلیونها زن افغان با تبعیض جنسیتی روبهرو هستند.
در این گزارش با استناد به یافتههای برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) آمده است که پس از وضع محدودیتهای کاری توسط طالبان بر زنان، درآمد افغانستان بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته و آن را به یکی از فقیرترین کشورهای جهان تبدیل کرده است.
در این گزارش به نقل از نهادهای بینالمللی آمده است که نزدیک به ۲.۵ میلیون دختر افغان به مکتب دسترسی ندارند.
طالبان طی بیش از سه سال گذشته محدودیتهای شدیدی را علیه زنان و دختران وضع کرده و ادعای کردهاند که این گروه به حقوق زنان براساس «شریعت اسلامی» پابند است.
این در حالی است که هفته گذشته نیز روزنامه بریتانیایی گاردین به نقل از ملیسا کورنت؛ روزنامهنگار و کیانا حایری؛ تصویربردار، گزارش داده بود که پس از ممنوعیت آموزش دختران از سوی طالبان برخی از آنان به شغل و ازدواج روی آوردهاند.