ده‌ها جریان مخالف طالبان ائتلاف کردند

یک منبع معتبر به خبرگزاری افق می‌گوید که ۳۲ حزب و گروه و شورای سیاسی یک ائتلاف ضد طالبانی تازه را زیر عنوان «مجمع ملی برای نجات افغانستان» تشکیل داده‌اند.

به گفته منبع، این ائتلاف نوبنیاد موسوم به «مجمع ملی برای نجات افغانستان» علاوه بر احزاب و گروه‌های عضو «شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان» شامل چندین گروه تازه نیز می‌شود که به دنبال برگزاری چندین نشست مقدماتی در نهایت امروز جمعه ۱۶ قوس رسماً تشکیل شده است.

منبع می‌افزاید که احزاب و جریان‌های تحت رهبری عبدالکریم خلیلی، حنیف اتمر، رحمت الله نبیل و عمر داوودزوی که پیش از این عضو «شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان» نبودند در ائتلاف تازه حضور دارند و به این ترتیب، «مجمع ملی برای نجات افغانستان» نسبت به «شورای عالی مقاومت برای نجات افغانستان» یک تشکل ضد طالبانی فراگیرتر با حضور طیف گسترده‌ای از مخالفان طالبان می‌باشد.

در اعلامیه‌ای که به مناسبت تشکیل این ائتلاف ضد طالبانی تازه منتشر شده، هدف آن مبارزات سیاسی برای ایجاد یک نظام مبتنی بر رای و اراده مردم عنوان شده و از مردم افغانستان، کشورهای همسایه و جامعه جهانی برای کمک به دستیابی به این هدف دعوت شده است.

این اعلامیه در عین حال به طالبان که از آن به عنوان «گروه طالبان» یاد شده توصیه کرده است که از این «فرصت تاریخی» برای راه اندازی گفتگوهای صلح با «مجمع ملی برای نجات افغانستان» به منظور عبور از وضعیت مصیبت‌بار کنونی استفاده کند.

در اعلامیه تشکیل «مجمع ملی برای نجات افغانستان» اما هیچ اشاره‌ای به اقدامات نظامی علیه طالبان نشده و مشخص نیست که اگر طالبان به فراخوان این ائتلاف سیاسی برای راه‌اندازی گفتگوهای صلح اعتنایی نکنند اقدام بعدی جریان‌ها و تشکل‌های عضو این ائتلاف چه خواهد بود.

یکی دیگر از نکات مهم در اعلامیه منتشر شده به مناسبت تشکیل «مجمع ملی برای نجات افغانستان» عضویت «جبهه مقاومت ملی» به رهبری احمد مسعود که در حال حاضر با طالبان می‌جنگد و نیز حزب اسلامی است؛ اما مشخص نشده که آیا این همان حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار است که در حال حاضر در کابل به سر می‌برد و یا یکی از احزاب منشعب شده از آن.

طالبان تاکنون به تشکیل «مجمع ملی برای نجات افغانستان» واکنشی نشان نداده‌اند؛ اما پیش از این آن‌ها با موضع‌گیری‌های تحقیرآمیز از رهبران این جبهات به عنوان «رهبران فراری» یاد کرده‌اند که «هیچ جایگاهی در میان مردم افغانستان ندارند».

مطالب مرتبط