نماینده پارلمان بریتانیا منع تحصیل دختران از سوی طالبان را محکوم کرد
در ادامه واکنشها به منع تحصیل دختران از سوی طالبان، نماینده پارلمان بریتانیا این تصمیم را محکوم کرده و گفته که منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی «غیراخلاقی» است.
همیش فالکونر؛ نماینده پارلمان بریتانیا روز جمعه، ۲۶ قوس ممنوعیت وضع شده از سوی طالبان برای تحصیل زنان در بخش آموزشهای طبی را محکوم کرد.
فالکونر این اقدام طالبان را «غیراخلاقی» و «کوتهفکری» توصیف کرده و گفته که از این تصمیم طالبان وحشتزده شده است.
او در ایکس گفته: «من از آخرین ممنوعیت طالبان که زنان را از آموزش پرستاری و قابله شدن باز میدارد، وحشتزدهام. این کوتهفکری و غیراخلاقی است.»
این نماینده پارلمان بریتانیا همچنین هشدار داده که این تصمیم طالبان زندگی زنان افغان و فرزندان آینده آنها را تهدید میکند.
پیشتر، رابرت دیکسون؛ کاردار سفارت بریتانیا در افغانستان نیز با ابراز نگرانی از ممنوعیت آموزش دختران در موسسات آموزشی طب، این اقدام طالبان را محکوم کرده بود.
ریچارد بنت؛ گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور افغانستان به منع تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی توسط طالبان واکنش نشان داد و گفت که «وحشتزده» شده، او افزوده است که طالبان حقوق زنان و دختران در زمینه صحت، آموزش و کار را نقض میکنند
بنت افزوده: «این اعلام غیرقابل توضیح و غیر قابل توجیه در صورت اجرا تأثیر مخربی بر کل جمعیت خواهد داشت و باید معکوس شود.»
تحصیل دختران در انستیتوتهای طبی را وزارت صحت عامه طالبان ممنوع کرده است.
طالبان با اقدام اخیر خود، زنان و دختران را بهطور کامل از حق آموزش و تحصیل محروم کردند.
در همین حال، یوناما نیز در اعلامیهای گفت تصمیم طالبان در مورد منع آموزش دختران در انستیتوتهای طبی، تاثیر مخربی بر سیستم صحت و درمان افغانستان میگذارد.
در این بیانیه آمده که یوناما در حال بررسی گزارش بسته شدن موسسات طبی از طریق کانالهای رسمی است و هنوز تایید رسمی دریافت نکرده است.
یوناما گفته در صورت تطبیق این تصمیم، محدودیتهای بیشتری بر حق آموزش دختران و زنان و دسترسی آنها به مراقبتهای صحی اعمال خواهد شد.
هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان گفته که اجرای این فرمان تاثیر زیانباری بر نظام صحی افغانستان و توسعه این کشور خواهد داشت.
یوناما از مقامهای طالبان خواست که در اجرای این فرمان با توجه به پیامدهای منفی آن بر زندگی زنان و دختران افغان و همه مردم در سراسر کشور تجدید نظر کنند.
پیشتر سازمان همکاری اسلامی نیز در بیانیهای گفت که زنان افغان بهطرز جدی شاهد نقض حقوق بنیادین خود در زمینه آموزش بودهاند و فرمان جدید طالبان، کاملا بر خلاف قطعنامههای سازمان همکاری اسلامی است.
در بیانیه آمده بود: «در روزهای اخیر، زنان افغان بهطرز جدی شاهد نقض حقوق بنیادین خود در زمینه آموزش بودهاند و گزارشهای جدید از کابل حاکی از آن است که حکمی برای ممنوعیت تحصیل زنان در دورههای پرستاری و قابلگی صادر شده است».
سازمان همکاری اسلامی این فرمان طالبان را نگرانکننده و ناامیدکننده خوانده است.
این سازمان هشدار داده که چنین تصمیمی میتواند تاثیر منفی بر سیستم صحت و درمان افغانستان که با چالشهای جدی روبرو است، داشته باشد.
سازمان همکاری اسلامی ابراز امیدواری کرده که با همکاری و تعامل با طالبان، اقدامات مثبتی برای لغو ممنوعیت آموزش دختران اتخاذ شود تا حقوق آنها مطابق با ارزشهای اسلامی و قطعنامههای این سازمان تأمین شود.
وزارت خارجه فرانسه نیز در بیانیهای با اشاره به دستور طالبان مبنی بر ممنوعیت آموزش دختران در انستیتوتهای طبی، گفته که نقض حقوق زنان از سوی طالبان دیگر غیرقابل تحمل است.
در بیانیه آمده که طالبان با نقض سیستماتیک حقوق زنان به دنبال حذف کامل آنان از جامعه هستند. فرانسه همچنان خواهان لغو فوری تمام محدودیتهای اعمالشده بر زنان افغان شده است.
این در حالی است که تصمیم طالبان رسماً به انستیتوتهای طبی در سراسر کشور اعلام شده که در پی آن این نهادها از ورود دختران به صنفهای آموزشی شان جلوگیری کردهاند.
این اقدام طالبان با واکنشهای داخلی و بینالمللی مواجه شده است و علاوه بر اتحادیه اروپا و نهادهای حقوق بشری، چندین کشور آن را محکوم کردهاند.