طالبان به انستیتوتها اجازه دادند امتحانهای باقیمانده دختران را بگیرند
پس از فرمان اخیر ملا هبتالله آخوندزاده؛ رهبر طالبان برای ممنوعیت تحصیل دختران در مراکز طبی که با واکنشهای گستردهای مواجه شد، این گروه به انستیتوتها اجازه داده که امتحانهای باقیمانده دختران را بگیرند.
منابع امروز شنبه، ۱۷ قوس گزارش دادهاند که طالبان اعلام کردهاند که نهادهای طبی تنها اجازه گرفتن امتحانات باقیمانده را از دختران دارند.
پس از ممنوعیت آموزش دختران در نهادهای طبی در افغانستان، طالبان به این نهادهای طبی اجازه دادند تا امتحانات باقیمانده دختران در حال تحصیل در این انستیتیوتها را بگیرند.
در اطلاعیهای که از سوی مسئولان یکی از این انستیتیوتهای طبی به دختران دانشجو فرستاده شده، از آنان خواسته شده که طبق معمول به صنفهای درسیشان حاضر باشند و امتحانات درسهای باقی مانده شان را بدهند.
براساس گزارشها، طالبان برای این مرکزهای آموزشی فقط ده روز فرصت داده تا امتحانات باقیمانده را از دختران اخذ کنند.
برخی از مسئولان نهادهای طبی گفته اند که امروز برخی از دانشآموزان حاضر شده و امتحان دادند.
رهبر طالبان هفته گذشته در فرمانی تازه تحصیل دختران در نهادهای آموزشی را منع کرد. این فرمان با واکنش های مختلف داخلی و جهانی رو به رو شد.
پیشتر سازمان داکتران بدون مرز اعلام کرد که با وجودی که تعداد کارمندان صحی زن در حال حاضر با توجه به جدایی شفاخانههای مرد و زن در افغانستان ناکافی است؛ اما ممنوعیت جدید توسط طالبان، دسترسی به مراقبتهای صحی با کیفیت را بیشتر محدود میکند و «خطرات جدی» برای آینده آن ایجاد میکند.
بر اساس بیانیه این سازمان، میکائيل لی پیه؛ رییس نمایندگی سازمان داکتران بدون مرز در افغانستان گفته: «هیچ ساختار مراقبت صحی بدون پزشکان زن تحصیل کرده وجود ندارد. ۵۰ درصد کادر صحی ما زن هستند. تصمیم به ممنوعیت تحصیل زنان در موسسات طبی، آنان را هم از تحصیل و هم از ارائه بیطرفانه مراقبتهای صحی محروم میکند.»
او با طرح پرسشی افزوده که اگر هیچ دختری نتواند در مکتب متوسطه تحصیل کند و هیچ زنی نتواند در دانشگاه یا موسسات صحی تحصیل کند؛ متخصصان صحی زن آینده از کجا خواهند آمد و چه کسانی در زمانی که زنان افغانستان در آسیبپذیرترین شرایط خود هستند، به خدمت آنان خواهند پرداخت.
میکائيل لی پیه تاکید کرده: «برای اینکه خدمات ضروری برای همه جنسیتها در دسترس باشد، باید توسط همه جنسیتها ارائه شوند.» در این بیانیه افزوده که این سازمان به فعالیتهایش در افغانستان ادامه خواهد داد.
پیشتر همیش فالکونر؛ نماینده پارلمان بریتانیا نیز ممنوعیت وضع شده از سوی طالبان برای تحصیل زنان در بخش آموزشهای طبی را محکوم کرد.
فالکونر این اقدام طالبان را «غیراخلاقی» و «کوتهفکری» توصیف کرده و گفته که از این تصمیم طالبان وحشتزده شده است.
او در ایکس گفته: «من از آخرین ممنوعیت طالبان که زنان را از آموزش پرستاری و قابله شدن باز میدارد، وحشتزدهام. این کوتهفکری و غیراخلاقی است.»