رییس جمهور قرغیزستان خواهان به رسمیت‌شناسی طالبان از سوی جهان شد

صدر جباروف؛ رییس جمهور قرغیزستان طی اظهاراتی با تایید حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی، از کشورهای اروپایی و دولت امریکا خواسته تا حکومت طالبان در افغانستان را به رسمیت بشناسند و نیز ذخایر پولی افغانستان را آزاد کنند.

آقای جباروف در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی «تی‌آرتی» که امروز شنبه، 17 قوس نشر شد، گفته که مردم افغانستان به دلیل جنگی که سال‌هاست در این کشور جریان دارد، در شرایط سختی زندگی می کنند. او افزوده‌است: «ما با افغانستان مرز نداریم اما از طریق کشور همسایه هم مرز محسوب می شویم».

او تاکید کرده که حاکمیت طالبان در افغانستان یک واقعیت است و هیچ کس نمی تواند این را انکار کند. او افزوده‌است: «بسیاری از کشورها، از جمله ما، طالبان را از فهرست سازمان‌های تروریستی حذف کرد‌ه‌اند. پس از روی کار آمدن طالبان، در مدت کوتاهی برای حمایت و کمک به مردم افغانستان با آنها تماس گرفتیم. چندین بار کمک های بشردوستانه فرستادیم».

رییس جمهور قرغیستان گفته که وخامت بیشتر اوضاع در افغانستان ممکن است بر منطقه تاثیر منفی بگذارد و به همین دلیل کشورش همکاری با طالبان را کتمان نمی‌کند. او اضافه کرده‌است: «ما تا جایی که بتوانیم کمک می‌کنیم؛ البته این کافی نیست».

او در ادامه ادعا کرده‌است: «اگر طالبان ضعیف بودند، مدت‌ها پیش توسط مردم سرنگون شده بودند. بیش از 3 سال گذشته است. چه خوب و چه بد، کار می‌کنند و از مردم حمایت می‌کنند. آن‌ها اکنون تقریباً به طور کامل منزوی شده اند».

صدر جباروف گفته که «ما و افکار عمومی جهان باید به خوبی درک کنیم که با جداسازی و انزوای افغانستان از سایر نقاط جهان مشکل حل نمی‌شود».

او با اشاره به مسدودشدن ذخایر ارزی افغانستان به ارزش 9.4 میلیارد دالر در خارج از کشور تاکرد کرده که این ذخیره باید در مدت کوتاهی برای بهبود وضعیت افغانستان و رفاه افغان ها آزاد شود. او ادعا کرده که دولت کنونی افغانستان با این پول علاوه بر ترمیم تأسیسات زیربنایی خود، از طریق بانک‌های محلی به مردم وام خواهد داد که باعث انکشاف زراعت و بهبود وضعیت مالی آن می‌شود.

وی از رهبران کشورهای اروپایی و دولت امریکا خواست تا حکومت کنونی افغانستان را به رسمیت بشناسند و ذخایر مسدود شده آن را برای آینده افغان‌ها آزاد کنند.

رییس جمهور قرییزستان افزوده که اگر کشورهای اروپایی یا امریکا در نظر داشته باشند که از طریق پروژه ها یا برنامه‌های مختلف به افغانستان کمک فنی کنند، کشورش آماده تحقق آن است. او همچنین گفته که کشورش آماده‌است که طی این پروژه‌ها زمینه تحصیلات عالی و آموزش‌های فنی افغان‌ها را در دانشگاه‌های قرغیزستان فراهم کند.

قرغیزستان مانند دیگر کشورها طالبان را به رسمیت نمی‌شناسد؛ اما روابط و همکاری نزدیک با این گروه دارد. وزارت امور خارجه طالبان، در 15 سنبله امسال اعلام کرد که قرغیزستان نام این گروه را از فهرست «گروه‌های تروریستی» حذف کرده‌است.

 

مطالب مرتبط