نیکلاسون: هیچ مقام طالبان نتوانست دلیل صدور فرمانها علیه زنان را توضیح دهد
توماس نیکلاسون؛ نماینده ویژه اتحادیه اروپا که اخیراً به افغانستان سفر کرد و با مقامهای طالبان دیدار کرد، میگوید هیچ مقام طالب نتوانست دلیل صدور این فرمانهای زنستیزانه رهبر این گروه را توضیح بدهد.
آقای نیکلاسون امروز دوشنبه، ۲۶ عقرب در بیانیهای درباره سفر پنج روزه خود به افغانستان گفتهاست که مسیری که این کشور در نتیجه دستورالعملهای رهبر طالبان در پیش گرفته، عمیقا او را نگران کرده است.
او افزودهاست: «افغانستان را در حالی ترک میکنم که با توجه به وضعیت کنونی امدادی، سیاسی، حقوق بشری و اقتصادی و مسیر کلی که در آن حرکت میکند، بهویژه در نتیجه فرامین و دستورالعملهای اخیر، به شدت دچار مشکل شده است».
این مقام ارشد اتحادیه اروپا گفت که تعامل را به بستن درها ترجیح میدهد و امیدوار است که بتواند راههای مشارکت بیشتر و متفاوت جوانان و کارشناسان افغان را در جلساتی که درباره آینده افغانستان بحث میکند، پیدا کند.
به گفته او به رغم آنکه طرفین توصیه کردند که «به روابط و تعامل خود با طالبان نگاهی بلندمدت داشته باشیم» اما برای رسیدگی به وضعیت کنونی افغانستان نیاز به اقدام فوری، به ویژه از سوی طالبان وجود دارد.
نماینده ویژه اتحادیه اروپا گفته که رسیدگی فوری به این مسایل باعث میشود اتحادیه اروپا بتواند به تعامل و حمایت خود از مردم افغانستان «در شکل و حجم فعلی آن» ادامه دهد.
نیکلاسون در بیانیه خود به خصوص به وضعیت دشوار ناشی از صدور فرمانهای اخیر طالبان درباره آموزش و کار زنان اشاره کرد که سلامت زنان و کودکان در افغانستان را تهدید میکند.
او در بخشی دیگر از این بیانیه همچنین درباره فرمان اخیر رهبری طالبان در مورد بستن دروازههای انستیتوتهای طبی به روی دختران دانشجو گفته که نگرانی شدید اروپا را از این اقدام طالبان با عبدالکبیر؛ معاون سیاسی رییسالوزرای طالبان در میان گذاشته است. به گفته این مقام ارشد اتحادیه اروپا، در اثر فرمان شفاهی منسوب به ملا هبتالله آخندزاده دروازههای بیش از ۱۸۰ انستیتوت آموزش طب دولتی و خصوصی به روی زنان و دختران افغان بسته شدند.
نیکلاسون در بیانیه خود گفته که در ملاقاتهایی که با مقامهای طالبان داشت هیچ کس قادر نبود توضیح بدهد که چرا این دستورالعمل صادر شده است یا اینکه چگونه با عواقب فاجعه بار بالقوه این تصمیم برای سلامت زنان و کودکان برخورد خواهد شد.
او همچنین گفت که طالبان هیچ برنامه مشخصی برای لغو این تصمیم، یا لغو ممنوعیت دسترسی دختران و زنان به مکاتب دولتی متوسطه و دانشگاهها که بیش از سه سال از آن میگذرد، نداشتند.