امریکا: اگر به نفع ما باشد با طالبان و تحریرالشام تعامل میکنیم
متیو میلر؛ سخنگوی وزارت خارجه امریکا اعلام کرده است که اگر به نفع این کشور باشد با «سازمانهای تروریستی» از جمله طالبان و تحریرالشام تعامل خواهد کرد.
متیو میلر؛ سخنگوی وزارت خارجه امریکا در یک نشست خبری اعلام کرد که اگر به نفع امریکا باشد، با «سازمانهای تروریستی» مانند طالبان و هیات تحریرالشام تعامل میکند.
او در یک نشست خبری تازه در پاسخ به پرسشی که آیا میشود باور کرد امریکا در گذشته و حین عملیات نظامی علیه «گروههای هراسافکن بهشمول طالبان، القاعده و داعش» با آنها تعامل و گفتگو داشته، گفته است: «بله. بله، ما این توانایی را داریم.»
آقای میلر اما در توضیح پاسخ به این پرسش گفته است که «از هیچ گونه تماسهای با القاعده» اطلاعی ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه امریکا میگوید: «زمانی که به نفع ما باشد، توانایی تعامل با گروههای تروریستی (هراسافکن) طراحی شده را داریم.»
او افزود: «ما با طالبان برای پیشبرد منافع ملی ایالات متحده هیات تحریر شام {در سوریه} تعامل داریم؛ از جمله یافتن و بازگشت آستین تایس روزنامه نگار امریکایی به خانه.»
این در حالی است که نهادهای حقوق بشری و فعالان حقوق زن به کرات از ادامه تعامل جهان بهویژه ایالات متحده با طالبان به دلیل «نقض گسترده حقوق بشر» انتقاد کردهاند.
این نهادهای حقوق بشری و فعالان حقوق زن میگویند که ادامه تعامل جهان بهویژه امریکا با طالبان نوعی از «باجدهی» سیاسی است و منجر به نقض بیشتر حقوق بشر در افغانستان میشود.
به گفته این فعالان، تعامل جهان با طالبان، «این گروه را در نقض حقوق بشر و زنان جسورتر» و در برابر قوانین بینالمللی پذیرفته شده، بیباک میسازد.
طالبان پس از برگشت به قدرت، محدودیتها و ممنوعیتهای شدیدی را بر حقوق و آزادیهای شهروندان بهویژه زنان و دختران وضع کردند.
پس از برگشت حاکمیت دوباره طالبان بر کشور، زنان و دختران از رفتن به دانشگاهها، مکتبهای بالاتر از صنف ششم، پارکها، تفریحگاهها، آرایشگاهها، سفر بدون محرم و حتی تحصیل در رشتههای طبی منع شدند.
طالبان در طی بیش از سال حاکمیت دوباره شان، بیش از ۷۰ فرمان، دستورالعمل و قوانین محدودکننده آزادیها و حقوق اساسی شهروندان کشور را صادر کردند.