ترامپ: نباید تجهیزات امریکا به دست طالبان میافتاد
دونالد ترامپ؛ رییس جمهور امریکا بار دیگر اعلام کرده است که نباید تجهیزات این کشور به دست طالبان میافتاد، او همچنین گفت: «دلیلی برای جا گذاشتن تجهیزات نظامی امریکا در افغانستان وجود نداشت.»
دونالد ترامپ؛ رییس جمهور امریکا در نشست خبری مشترک با نخست وزیر جاپان بار دیگر به موضوع افغانستان پرداخت و از جا ماندن تجهیزات نظامی امریکایی به ارزش میلیاردها دالر در افغانستان زیر اداره طالبان انتقاد کرده است.
او گفته است که هیچ دلیلی برای این کار وجود نداشت.
رییس جمهور امریکا میگوید: «من در دوره اول ریاست جمهوری خود، ارتش را بازسازی کردم. کار بزرگی انجام دادم. مقداری از آن را در افغانستان جا گذاشتیم که احمقانه بود. هیچ دلیلی برای این کار وجود نداشت. با این حال، همان طوری که بود، میلیاردها و میلیاردها دالر ارزش داشت؛ اما بخش کوچکی از آن بود. ما قرار است قویترین ارتش را داشته باشیم، با اختلاف زیاد. ما افراد فوقالعادهای داریم.»
این در حالی است که گزارش ماه سرطان سال ۱۴۰۱ هجری خورشیدی بازرس ویژه امریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) نشان میدهد که ارزش سازوبرگهای نظامی و جنگ افزارهای امریکایی جا مانده در افغانستان، بیش از هفت میلیارد دالر است.
بر بنیاد این گزارش سیگار، ارزش سازوبرگهای نظامی و جنگ افزارهای امریکایی در افغانستان، ۷.۱۲ میلیارد دالر است که شامل هواپیماهای جامانده در افغانستان با ارزش مجموعی ۹۲۳.۳ میلیون دالر و جنگ افزارهای هواپیماهای نظامی جا مانده در کشور با ارزش ۲۹۴.۶ میلیون دالر میشود.
اما هفته پیش ذبیح الله مجاهد؛ سخنگوی طالبان هشدار داد که جنگافزارهای جا مانده را هیچکسی از دست آنان گرفته نمیتواند.
سخنگوی طالبان گفت: «از آن جنگافزارها برای دفاع از آزادی، حریت و نظام اسلامی کشور کار میگیریم. از دست ما نه کسی گرفتهاش میتواند و نهبردهاش میتواند. اگر میخواهد ببرد، با همان جنگافزار همرایش معامله میکنیم. همان جنگافزار حالا در دست ما است.»
در همین حال پیت هگست؛ وزیر دفاع ایالات متحده به کارمندان پنتاگون گفته است که در باره خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، بررسی جامعی انجام خواهد داد.
این مقام امریکایی به این باور است که رویدادهای آشفته در جریان بیرون شدن نیروهای امریکایی از افغانستان سبب تصور ضعف امریکا شده است و این تصور اصلاح خواهد شد.
آقای هگست در این دیدار گفته است: «ما برای آنچه در افغانستان رخ داد، مسئوولیت پذیر خواهیم بود و باید پاسخگو باشیم. اما من استدلال میکنم که این بیشتر به درک ضعف امریکا بر میگردد. خواه آنچه در افغانستان رخ داد، خواه رویدادهای ۷ اکتوبر، یا جنگی که در اوکراین آغاز شد. هرجومرج زمانی اتفاق میافتد که قدرت امریکا به طور کامل درک نشود.»
بر بنیاد گزارش شبکه خبری سیبیاس، پس از بیرون شدن امریکا از افغانستان، بیش از سه صد هزار میل جنگ افزار امریکایی، چهل هزار موتر نظامی و ۷۸ هواپیما نظامی به دست طالبان افتاده است.
تجهیزاتی که کشورهای همسایه را نگران کرده است. چنانچه هفته پیش وزارت خارجه پاکستان گفت که گروههای هراسافکن از جنگ افزارهای به جامانده ایالات متحده در افغانستان برای حمله به این کشور استفاده میکنند.