معاون گوترش درباره سفر تروریست‌های خارجی به افغانستان هشدار داد

در ادامه ابراز نگرانی‌ها از فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد از سفر تروریست‌های خارجی به افغانستان هشدار داده و اعلام کرد که «تروریست‌های خارجی همچنان به افغانستان سفر می‌کنند».

ولادیمیر ورونکوف؛ معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در امور مبارزه با تروریزم دوشنبه‌شب، ۲۲ دلو در نشست شورای امنیت این سازمان گفت که تعدادی از تروریست‌های خارجی همچنان به افغانستان سفر می‌کنند.

نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد شب گذشته در مورد تهدیدات ناشی از اقدامات تروریستی برای صلح و امنیت بین‌المللی در نیویورک برگزار شد.

معاون دبیرکل سازمان ملل متحد در سخنرانی خود در این نشست مشخص نکرد که تروریست‌هایی که به افغانستان سفر می‌کنند شهروندان کدام کشورها هستند.

او در سخنان خود گفت که شاخه‌ خراسان داعش همچنان یک تهدید جدی برای افغانستان، منطقه و فراتر از آن است.

آقای ورونکوف افزود که حامیان داعش نیز حملاتی را در اروپا انجام داده‌اند و در تلاش جذب نیرو از کشورهای آسیای مرکزی هستند.

او از کشورهای جهان خواست که متحد شوند و نگذارند افغانستان بار دیگر به محل فعالیت گروه‌های ترور‌یستی تبدیل شود.

سازمان ملل متحد پیش از این نیز گزارش داده بود که شاخه‌ خراسان داعش در افغانستان حضور دارد و یک تهدید برای امنیت و ثبات این کشور، منطقه و فراتر از آن به شمار می‌رود.

اما طالبان حضور داعش در افغانستان را رد می‌کنند و می‌گویند که این گروه را سرکوب کرده‌اند.

دروتی شی؛ معاون نماینده‌ امریکا در سازمان ملل متحد نیز دوشنبه‌شب، ۲۲ دلو در نشست شورای امنیت این سازمان گفت که ایالات متحده نگران سربازگیری شاخه‌ خراسان داعش در افغانستان و پاکستان است.

او در این نشست گفت که امریکا همچنین نگران توانایی شاخه‌ خراسان داعش برای طراحی و انجام حملات است.

معاون نماینده‌ امریکا در سازمان ملل متحد گفت که حامیان داعش در آسیای مرکزی، به‌ویژه شاخه‌ خراسان داعش، تهدید جهانی قابل توجهی است.

در همین حال، منیر اکرم؛ نماینده‌ پاکستان نیز در این نشست در مورد تهدیدات داعش صحبت کرد و خواستار اقدام مؤثر جهانی علیه این گروه شد.

او گفت هسته‌ اصلی القاعده براثر تلاش پاکستان، در افغانستان از بین رفته اما داعش در این کشور همچنان حضور دارد.

نماینده‌ پاکستان همچنین گفت که تنها افغانستان محل جذب نیرو برای شاخه‌ خراسان داعش است، نه پاکستان.

نمایندگان شماری دیگر از کشورها نیز در مورد حضور شاخه‌ خراسان داعش در افغانستان ابراز نگرانی کردند و آن را یک تهدید جدی برای صلح و امنیت افغانستان، منطقه و جهان دانستند.

مطالب مرتبط