هشدار بانک جهانی: نزدیک ۳ میلیون نفر در افغانستان در آستانه قحطی هستند
بانک جهانی درباره افزایش قحطی در افغانستان هشدار داده و اعلام کرده است که ۲.۹ میلیون نفر در افغانستان در آستانه قحطی قرار دارند.
بانک جهانی اعلام کرده است که افغانستان با بحران شدید امنیت غذایی مواجه است و ۲.۹ میلیون نفر در این کشور در آستانه قحطی قرار دارند.
این بانک با نشر گزارش تازه گفته است که ۱۲.۶ میلیون نفر در افغانستان که معادل یک سوم جمعیت آن میشود با ناامنی غذایی مواجه هستند.
بانک جهانی گفته است که بیثباتی اقتصادی، شوکهای اقلیمی و اختلال در بهرهوری زراعت این کشور را در تأمین نیازهای اساسی، دچار مشکل کرده است.
این بانک شوکهای اقلیمی را یک عامل مهم ناامنی غذایی در افغانستان دانسته و گفته است که این شوکها بهطور قابل توجهی بر اقتصاد مبتنی بر زراعت در این کشور جنگ زده، تأثیر میگذارد.
در گزارش این بانک آمده است که سیل و خشکسالی چرخهی زراعت در افغانستان را مختل و حفظ بهرهوری را برای کشاورزان دشوار کرده است.
بر اساس این گزارش، دادههای جدید که از مطالعه ماهانه ۱۵ ساله بدست آمده است نشان میدهد که ناهنجاری اقلیمی، از جمله سرازیرشدن سیلابها، استرس غذایی را ۲۳.۴ درصد و بحران غذایی را ۵.۹ درصد افزایش داده است.
بانک جهانی گفته است این تجزیه و تحلیل نشان میدهد خشکسالی کمبود مواد غذایی را بدتر کرده است.
این بانک گفته است که جهان درنظر دارد که تا سال ۲۰۳۰ میلادی گرسنگی را به صفر برساند، اما چالشهای افغانستان تصویر متفاوتی از رسیدن به این هدف ارائه میدهد.
بانک جهانی افزوده است که «ابزارهایی مانند تخمینهای امنیت غذایی با یادگیری ماشینی و نظارت بر قیمتها در زمان واقعی به رفع شکافهای مهم کمک و امیدی را برای مداخلات سیاسی مؤثر ایجاد میکنند.»
پیش از این دفتر هماهنگکننده کمکهای بشری سازمان ملل متحد نیز گفته بود که در سال جاری میلادی ۱۴.۸ میلیون نفر در افغانستان با ناامنی شدید غذایی مواجه هستند و ۷.۸ میلیون زن و کودک به کمک غذایی نیاز دارند.
نهادهای سازمان ملل متحد نیز بارها نگرانی خود را از ناامنی غذایی در افغانستان ابراز کردهاند و خواستار افزایش کمکها بشردوستانه برای مقابله با این بحران شدهاند.