سوریه به سازمان همکاری اسلامی پیوست
دولت سوریه پس از ۱۳ سال بار دیگر به سازمان همکاری اسلامی پیوست. این تصمیم در نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی در جده عربستان سعودی، اتخاذ شده است. این در حالی است که سوریه پس از سقوط اسد توسط گروه افراطی تحریرالشام رهبری میشود که پیشتر متحد القاعده بود.
نشست شورای وزیران خارجه سازمان همکاری اسلامی که روز جمعه، ۱۷ حوت در جده، عربستان سعودی برگزار شد، در این نشست، سوریه پس از ۱۳ سال تعلیق، بار دیگر عضویت خود را در سازمان همکاری اسلامی را به دست آورد.
این نشست که روز گذسته با حضور وزیر خارجه ترکیه، هاکان فیدان، برگزار شد موضوع بازگشت سوریه به سازمان همکاری اسلامی را بررسی کرد.
در نتیجه، قطعنامهای تصویب شد که براساس آن، تعلیق عضویت سوریه که از سال ۲۰۱۲ ادامه داشت، لغو گردید.
پس از تصویب این قطعنامه، اسعد حسن الشیبانی؛ وزیر خارجه جدید سوریه، در نشست شرکت کرد و نمایندگی کشورش را در سازمان همکاری اسلامی از سر گرفت.
سازمان همکاری اسلامی در سال ۲۰۱۲ و همزمان با افزایش خشونتهای حکومت بشار اسد علیه مردم این کشور، عضویت سوریه را به حالت تعلیق درآورد.
این تصمیم ابتدا در نشست فوقالعاده کمیته اجرایی سازمان در ۲۴ جون ۲۰۱۲ پیشنهاد شد و سپس در اجلاس فوقالعاده مکه در ۱۴ و ۱۵ آگست همان سال به تصویب رسید.
ترکیه نقش کلیدی در بازگرداندن سوریه به سازمان همکاری اسلامی ایفا کرد.
سازمان همکاری اسلامی که در سال ۱۹۶۹ تاسیس شد، ۵۷ کشور عضو دارد و به عنوان دومین سازمان بینالمللی بزرگ پس از سازمان ملل متحد شناخته میشود.
این سازمان با هدف تقویت همکاریهای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان کشورهای اسلامی فعالیت میکند.