طالبان: طی دو دهه گذشته از حقوق زنان استفاده سیاسی شد
همزمان با انتقادهای گسترده از سیاستها و محدودیتهای طالبان علیه زنان، مقامهای وزارت امر به معروف و نهی از منکر این گروه میگویند که طی دو دهه گذشته از حقوق زنان «استفاده سیاسی» شده است.
سیفالاسلام خیبر؛ سخنگوی وزارت امر به معروف طالبان مدعی شده است که در ۲۰ سال گذشته، «از نوع حقوق زنان استفاده سیاسی صورت گرفت.»
او همچنین میگوید که این روند هنوز هم توسط برخی سازمانهای بینالمللی و کشورها ادامه دارد.
این مقام طالبان ادعا کرد که در اداره این گروه، زنان افغان از تمام حقوق شرعی خود برخورداراند.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان فایل صوتی سیفالاسلام خیبر را در حساب کاربری خود در اکس منتشر کرده است.
سخنگوی وزارت امر به معروف طالبان گفت: «حلقات مغرض تحت نام حقوق زنان» تلاش دارد تا فرهنگها و تمدنهای بیگانه را در افغانستان ترویج نماید.
طالبان پس از بازگشت به قدرت، دهها فرمان زنستیزانه علیه زنان صادر کرده است که مهمترین آنها منع آموزش و کار زنان است.
پیشتر خانه آزادی بیان به مناسبت روز جهانی زن گزارش داد که با بازگشت طالبان به قدرت، ۸۶ درصد از خبرنگاران زن بیکار شدهاند یا دیگر اجازه ندارند آزادانه در رسانهها فعالیت کنند.
خانه آزادی بیان همچنین گفته است که خبرنگاران زن افغانستان در سه سال اخیر با «چالشهای بیسابقه» روبهرو بودهاند.
این نهاد بر ادامه مبارزات آنان برای گزارشگری حقیقت در شرایط دشوار تأکید کرده است.
خانه آزادی بیان در این بیانیه از زنان خبرنگار افغانستان که در خط مقدم گزارشدهی از وضعیت این کشور تحت حاکمیت طالبان قرار دارند، با قدرانی یاد کرده است.
به گفته این نهاد این خبرنگاران با وجود تهدیدات شدید، حملات فیزیکی و محدودیتهای شدید، همچنین به مستندسازی زندگی روزمره در افغانستان و بازگو کردن داستانهای زنان افغانستان ادامه میدهند.
خانه آزادی بیان در بیانیه خود اشاره کرده است که پس از بازگشت طالبان به قدرت در آگست ۲۰۲۱، محدودیتهای زیادی علیه خبرنگاران زن اعمال شده است.
در همین حال خانه آزادی بیان گفته است که در این شرایط بسیاری از خبرنگاران زن مورد تهدید، زندانی و حتی مورد حملات فیزیکی قرار گرفتهاند.
در این بیانیه آمده است که با وجود شرایط بحرانی و خطرات فراوان، خبرنگاران زن افغانستان که در خارج از افغانستان به سر میبرند، به گزارشدهی از وضعیت افغانستان ادامه میدهند و همچنان به مستندسازی واقعیتهای زندگی تحت حاکمیت طالبان میپردازند.