بازگشت مجرم به صحنه جرم؛ زنان افغان خواستار محاکمه خلیلزاد شدند
شماری از زنان افغان طی نامهای به دونالد ترامپ؛ رییس جمهور امریکا خواهان محاکمه زلمی خلیلزاد؛ نماینده ویژه پیشین این کشور در امور صلح افغانستان به جرم خیانت و بازگرداندن طالبان به قدرت شدند.
شماری از زنان افغانستان در نامهای سرگشاده به دونالد ترامپ؛ ریيس جمهور امریکا، در پیوند به سفر اخیر زلمی خلیلزاد؛ نماینده پیشین این کشور در امور صلح افغانستان در چارچوب هیات امریکایی به کابل، گفتهاند که او پیش از این به ارزشهای امریکا «خیانت» کرد، زمینه برگشت طالبان به قدرت را فراهم ساخت و باید «محاکمه» شود.
این زنان گفته اند که آنان به دلیل سقوط افغانستان به دست طالبان «با خیانت و سیاستهای نادرست» آقای خلیلزاد به عنوان نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح کشور، اکنون با «سرکوب، تحقیر و نابودی» مواجه هستند.
در این نامه از رییس جمهور امریکا خواسته شده که زلمی خلیلزاد را «محاکمه» کند.
این در حالی است که جنبشهای اعتراضی زنان کشور، از جمله جنبش فانوس آزادی زنان افغانستان، جنبش زنان افغانستان برای برابری، انجمن زنان خدمات ملکی، اکشن ومن، جنبش زنان عدالتخواه افغانستان، شورای اجتماعی سراسری بانوان بامیان، جنبش همبستگی زنان افغانستان، نهاد کانون ادبی پَر، و چندین جنبش اعتراضی دیگر زنان در پای این نامه امضا کردهاند.
آنان میگویند: «او در پوشش یک دیپلومات، عملاً یک مامور خیانتکار بود که طالبان را از یک گروه تروریستی به یک نیروی مشروع تبدیل کرد. او بارها ادعا میکرد که طالبان تغییر کردهاند و به تعهدات خود پابند خواهند ماند؛ ادعای که امروز با کشتار، سرکوب و تحمیل وحشیانهترین قوانین بر مردم بهویژه زنان و تبدیل شدن افغانستان به محل امن گروههای تروریستی، از جمله القاعده و داعش، دروغ ثابت شد.»
در این نامه گفته شده است: «ما زنان افغانستان، قربانیان مستقیم این خیانت، شاهد فجایعی هستیم که نتیجه مستقیم فعالیتهای زلمی خلیلزاد است.»
این زنان از آقای ترامپ خواستهاند که دولت امریکا زلمی خلیلزاد را نه تنها «محاکمه» کند؛ بلکه در یک دادگاه عادلانه «پاسخگوی این خیانت آشکار» قرار گیرد.
زنان کشور میافزایند که تصمیمهای آقای خلیلزاد پیرامون افغانستان نه تنها منجر به «فاجعه انسانی» شد؛ بلکه امنیت جهان را نیر به خطر انداخته است.
در این نامه تاکید شده: «او باید در برابر این خیانت بزرگ علیه مردم افغانستان و خیانت به امریکا، پاسخگو باشد.»
زلمی خلیلزاد؛ نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان تاکنون واکنشی در برابر این نامه نشان نداده است.