پاکستان ده‌ها کودک افغان را اخراج کرد

در ادامه اخراج مهاجران و پناهجویان افغان از پاکستان، پولیس این کشور ده‌ها کودک را اخراج کرد و به افغانستان برگرداند.

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که پولیس مرزی پاکستان، روز دوشنبه، ۴ حمل حدود ۵۰ کودک افغان را که به‌طور غیرقانونی وارد آن کشور شده بودند، به افغانستان بازگردانده‌ است.

عدنان افریدی؛ رییس پولیس لندی کوتل، به رسانه‌ها گفته است که در چند روز اخیر حدود ۷۰۰ کودک افغان به‌طور غیرقانونی وارد پاکستان شده‌اند.

به گفته افریدی، بیش‌تر این کودکان که شامل پسران و دختران می‌شود، در قاچاق مواد مخدر دست داشتند.

شماری از این کودکان هنگام عبور از مرز در رویدادهای ترافیکی جان باخته‌اند.

طالبان تاکنون در این باره چیزی نگفته‌اند.

پیش از این نیز گزارش‌هایی درباره عبور غیرقانونی کودکان افغان به پاکستان و زندانی شدن آنان منتشر شده بود.

در همین حال، پیشتر دیده‌بان حقوق بشر با نشر گزارشی اعلام کرد در حالی که پاکستان فشار بر مهاجران افغان را برای بازگشت اجباری تشدید کرده، این مهاجران در معرض «آزار و اذیت طالبان» و شرایط اقتصادی «وخیم» قرار می‌گیرند.

در این گزارش آمده: «وضعیت حقوق بشر در افغانستان پس از تسلط طالبان همچنین رو به وخامت گذاشته است. کسانی که به کشور باز می‌گردند با بیکاری، ساختار بهداشتی خراب و کاهش شدید سطح کمک‌های خارجی روبه‌رو هستند.»

این سازمان گفته که پاکستان باید به بازگشت اجباری و اخراج مهاجران افغانستان پایان دهد و از طرفی هم طالبان نیز به سوء استفاده‌ها پایان دهند و برای عودت‌کنندگان اسناد شناسایی صادر کنند.

دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید که دولت‌ها نباید کسی را به کشوری بازگردانند که در آن با سوء استفاده مواجه شود.

این سازمان افزوده است که مقام‌های پاکستانی تاکتیک‌های سوءاستفاده گرانه و فشارهای دیگر را بر پناهجویان افغانستان برای بازگشت اجباری به این کشور تشدید کرده‌اند، جایی که آنان در معرض آزار و اذیت طالبان قرار می‌گیرند و با شرایط «وخیم» اقتصادی روبه‌رو هستند.

الین پیرسون؛ مدیر آسیایی دیده‌بان حقوق بشر، گفته: «مقام‌های پاکستانی باید فوراً از اجبار افغان‌ها برای بازگشت به خانه خود دست بردارند و به آنانی که با اخراج مواجه هستند، این فرصت را بدهند تا از آنان حمایت کنند. مقام‌های طالبان در افغانستان باید از هرگونه انتقام‌جویی علیه افغان‌های عودت‌کننده جلوگیری و سیاست‌های توهین‌آمیز خود را علیه زنان و دختران نیز لغو کنند.»

در این گزارش آمده است که موج قبلی اخراج اجباری از سپتمبر ۲۰۲۳ تا جنوری ۲۰۲۴ میلادی، بیش از ۸۰۰ هزار مهاجر افغانستان را که بسیاری از آنان در پاکستان متولد شده بودند یا برای چندین دهه در آن‌جا زندگی می‌کردند، به افغانستان بازگشت داد. از نومبر ۲۰۲۴، مقام‌های پاکستانی مجددا فشارها را برای اخراج مهاجران افغانستان را افزایش داده‌اند. بیش از ۷۰ درصد از کسانی که بازگشته‌اند زنان و کودکان بوده‌اند، از جمله دخترانی که در سن مکتب هستند و زنانی که دیگر به آموزش دسترسی نخواهند داشت.

این سازمان تاکید می‌کند که پولیس پاکستان به خانه‌ها یورش برده، مردم را مورد «ضرب و شتم» قرار داده و خودسرانه آنان را بازداشت کرده‌ است و اسناد پناهندگان از جمله مجوزهای اقامت را مصادره کرده است.

به گفته این سازمان، پولیس پاکستان در بدل این‌که مهاجران افغانستان در این کشور بمانند، رشوه خواسته‌اند.

این در حالی است که سازمان ملل متحد پیش از این گزارش داد که بیش‌تر شهروندان افغانستان که به کشور بازگشته‌اند، ترس از بازداشت توسط مقام‌های پاکستانی را دلیل خروج خود عنوان کرده‌اند.

مطالب مرتبط