طالبان خواستار آغاز روابط دیپلماتیک با امریکا شدند

در حالی که ملا هبت‌الله آخوندزاده، امریکا را تهدید به جنگ کرده، سخنگویان طالبان خواهان روابط دیپلماتیک با امریکا شده و ذبیح‌الله مجاهد؛ سخنگوی طالبان اعلام کرده است که این گروه «خواستار روابط دیپلماتیک رسمی با امریکا است.»

ذبیح‌الله مجاهد؛ سخنگوی طالبان اعلام کرده است که این گروه خواستار روابط دیپلماتیک رسمی با امریکا است و آن را به نفع افغا‌نستان و ایالات متحده می‌داند.

آقای مجاهد در گفتگو با بخش فارسی العربیه گفته است که دشمنی این گروه با امریکا «ابدی» نیست و به پایان رسیده است.

او افزوده است که اکنون آنان در حالت جنگ قرار دارند،‌ نیاز است که در حالت «اعتماد، گفتگو و تعامل» با امریکا قرار داشته باشند.

این اظهارات در حالی بیان شده است که در روزهای اخیر یک هیأت امریکایی برای اولین‌بار در سه سال اخیر به کابل سفر و با مقام‌های طالبان دیدار و گفتگو کرد.

در پی سفر این هیأت، جورج گلزمن، شهروند امریکا که در زندان طالبان بود، از سوی این گروه آزاد شد.

پس از آن امریکا نام سراج‌الدین حقانی؛ سرپرست وزارت داخله‌ طالبان را از فهرست افراد تحت تعقیب خود حذف و جایزه ۱۰ میلیون دالری بر سر او را برداشت.

این در حالی است که پیشتر، منابع گزارش دادند که امریکا دو گزینه برای طالبان قرار داده و ملاهبت‌الله آخوندزاده؛ رهبر این گروه گفته که ممکن است به جنگ فکر کند.

منابع امروز گزارش داده اند که هیات امریکایی در سفری به کابل برای طالبان دو گزینه روی میز گذاشته‌اند: یا جنگ‌افزارها و سازوبرگ‌های جا مانده امریکایی را پس دهند، یا حضور امریکا را در پایگاه امنیتی بگرام بپذیرند.

منابع افزوده‌اند که هبت‌الله آخوندزاده؛ رهبر طالبان به نزدیکانش گفته است که اگر فکر کند تعامل امریکا با این گروه به‌ باور او رویکرد دخالت‌گونه داشته باشد، به «گزینه جنگ هم ممکن فکر کند.»

در همین حال، سه ‌منبع معتبر، به‌شمول یک منبع از میان مقام‌های طالبان از قندهار، به‌ «تلویزیوت آمو» گفته‌اند که سراج‌الدین حقانی؛ سرپرست وزارت داخله طالبان در سفرش به‌ امارات با هیات‌های امریکایی هم دیدار داشته است؛ اما این دیدارها با مخالفت هبت‌الله آخندزاده همراه بوده است.

پیشتر ذبیح‌الله مجاهد؛ سخنگوی طالبان، از سفر هیأت امریکایی به کابل استقبال کرد و این اقدام را نشانه‌ای از امکان بهبود روابط میان افغانستان و امریکا دانست.

مجاهد در گفتگو با طلوع‌نیوز تأکید کرد که این نشست‌ها می‌تواند فرصتی برای انتقال خواسته‌های مردم افغانستان به گوش مقامات امریکایی و کاهش نگرانی‌های دولت امریکا باشد.

مجاهد در بخشی از سخنان خود به عدم به رسمیت‌شناختن این گروه از سوی برخی کشورها اشاره کرد و آن را ناشی از برخوردهای عمدی و نادرست با افغانستان دانست.

او گفت: «در امریکا تحولاتی رخ داده و دولت جدیدی به قدرت رسیده است. ما نیاز داریم اراده و اهداف افغانستان را به آن‌ها منتقل کنیم و نشان دهیم که کشور ما چه مسیری را در پیش گرفته است. امیدواریم این نشست‌ها نگرانی‌های موجود را برطرف کنند.»

مطالب مرتبط