سازمان ملل: محرومیت دختران از آموزش یک بی‌عدالتی بزرگ است

در حالی‌ که محروم شدن دختران افغانستان از آموزش وارد چهارمین سال خود شده، بخش زنان سازمان ملل متحد اعلام کرده که محرومیت دختران از تحصیل و آموزش «بی‌عدالتی بزرگ» است. 

بخش زنان سازمان ملل متحد اعلام کرده است که محرومیت آموزش و تحصیل دختران در افغانستان «بی‌عدالتی بزرگی» است و نسل‌ها را متاثر خواهد ساخت. این سازمان در ایکس افزوده است: «جای دختران مکتب است».

در همین حال، این سازمان افزوده است که برای چهارمین سال متوالی دختران در افغانستان از حق تحصیل و آموزش محروم می‌شوند و مکتب‌ها در این کشور بدون حضور آنان بازگشایی شده‌اند.

بخش زنان ملل متحد تاکید می‌کند که حقوق اساسی زنان و دختران باید بدون تاخیر احیا شود.

از سوی دیگر، یوناما در بیانیه‌ای گفته: «منع آموزش دختران تنها سبب پیچیده‌تر شدن وضعیت حقوق بشری، کمک‌های بشردوستانه و بحران اقتصادی افغانستان می‌شود.»

رزا اتونبایوا؛ رییس یوناما، می‌گوید: «سال جدید آموزشی در افغانستان آغاز شد؛ اما باز هم با نبود آشکار و زیانبار دختران در صنف‌ها. منع آموزش دختران نه تنها به چشم‌انداز آنان در قبال آینده زیان می‌رساند؛ بلکه صلح و رفاه تمام مردم افغانستان را نیز متضرر می‌سازد.»

در این بیانیه به نقل از گزارش اخیر صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) آمده است که این ممنوعیت تا کنون ۲.۲ میلیون دختر به‌‌شمول ۴۰۰ هزار دختر در سال جاری را از آموزش محروم کرده است. اگر این محدودیت‌ها تا سال ۲۰۴۰ میلادی ادامه یابند، بیش از ۴ میلیون دختر از آموزش محروم خواهند شد.

اتونبایوا افزوده: «از بابت این‌که مقام‌های حاکم (طالبان) به نادیده گرفتن درخواست‌های مردم سراسر افغانستان ادامه می‌دهند، عمیقاً ناامیدم؛ مردمی که چندین دهه جنگ را تحمل کرده‌اند و با بحران بشری کنونی دست‌وپنجه نرم می‌کنند. این مممنوعیت چشم‌انداز احیای دوباره افغانستان را کاهش می‌دهد و باید لغو شود.»
او تاکید کرده که این محدودیت‌ها یکی از دلایل اصلی منزوی بودن افغانستان از جامعه جهانی است که احیای دوباره این کشور را نیز به عقب می‌راند.

رییس یوناما از کمک‌کنندگان جهانی خواسته است که «تا حد ممکن» به حمایت‌شان از مردم افغانستان به‌ویژه در بخش آموزش، ادامه دهند.

این در حالی است که طالبان پس از برگشت حاکمیت دوباره شان بر کشور، اکثر حقوق اساسی شهروندان به‌ویژه زنان، از جمله حق ادامه آموزش و تحصیل آنان را منع کردند و در سه سال گذشته، با وجود واکنش‌های تند و جدی داخلی و جهانی، نه تنها این سیاست‌ خود را تغییر نداده‌اند؛ بلکه آن را تشدید نیز کرده‌اند.

اما در تازه‌ترین مورد گروهی از کشورهای جهان به رهبری آیسلند و با حمایت چیلی و افریقای جنوبی در یک بیانیه مشترک، از شورای حقوق بشر ملل متحد خواسته‌اند که به هدف پاسخگویی در مورد نقض حقوق بشر در گذشته و حال در افغانستان اقدام کند.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر، این درخواست هفته گذشته به هدف اعمال فشار بر این شورا صورت گرفته است. این کشورها همچنان از احادیه اروپا خواسته‌اند در مورد درخواست طولانی مدت برای ساختار تحقیقات جامع عمل کند.

در بیانیه مشترک این کشورها از اعضای شورای حقوق بشر خواسته شده تا یک ساختار تحقیق مستقل را با یک مأموریت جامع و دامنه وسیع برای تکمیل کار مهم گزارشگر ویژه ملل متحد در مورد افغانستان راه‌اندازی کنند.

مطالب مرتبط