دوستم: تغییرات سرنوشت‌ساز در راه است

عبدالرشید دوستم؛ رهبر حزب جنبش اسلامی افغانستان از تغییرات سرنوشت‌ساز در افغانستان تحت حاکمیت طالبان خبر داده و اعلام کرده است  که کشمکش‌های سیاسی بالای ملت افغانستان در جریان است.

عبدالرشید دوستم؛ رهبر حزب جنبش اسلامی افغانستان، امروز یک شنبه، ۱۰ حمل در پیامی به‌مناسبت عید فطر گفته است که نوید می‌دهد «تغییر سرنوشت‌ساز در راه است».

او همچنین شرایط فعلی افغانستان را «حساس و بغرنج» توصیف کرده و گفته است که «بازی‌های مرموز و کشمکش‌های سیاسی بالای سرنوشت ملت ما در جریان است».

دوستم طالبان را مسئول «همه‌ بدبختی‌ها، کشمکش‌ها و بی‌عدالتی‌ها» خوانده و گفته است که این گروه امروز «رویاروی ملت قرار گرفته‌ و باور دارم به زودترین فرصت جواب این‌همه را خواهد پرداخت».

او افزوده است: «ما در شرایط خیلی حساس و پیچیده‌ سیاسی قرار داریم. تقاضا دارم در چنین حالت با ایمان قوی و استوار، اتحاد و همبستگی خود را حفظ نمایید. به یاری خداوند بزرگ، تلاش‌های مان بلاوقفه برای نجات ملت و کشور ما ادامه دارد و نوید می‌دهم [که] تغییر سرنوشت‌ساز در راه است. از این دشواری‌ها موفقانه عبور خواهیم کرد.»

دوستم تأکید کرده است که «مطمئن باشید وضعیت سیاسی در داخل و خارج به نفع مردم ما رقم خواهد خورد».

آقای دستم از رهبران سیاسی‌ای است که پس از روی‌کارآمدن طالبان به خارج از کشور فرار کرده است.

دوستم و برخی از چهره‌های سیاسی در ترکیه، گروهی را تحت عنوان «شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» تشکیل داده‌اند. این شورا تا فعلا نشست‌های مجازی برگزار کرده و هرازگاهی بیانیه صادر می‌کند.

از سوی دیگر، امرالله صالح؛ معاون پیشین ریاست‌ جمهوری، در پیام تبریکی خود به مناسبت عید فطر، بر ادامه مبارزه با طالبان تاکید کرد و گفت که این گروه گرفتار بن‌بست سیاسی شده است.

آقای صالح در این پیام ضمن تبریکی عید به مردم، طالبان را به «خصومت ذاتی و سیاسی» با هویت فرهنگی افغانستان متهم کرد و به عنوان نمونه، ممنوعیت تجلیل از نوروز را نشانه‌ای از دشمنی این گروه با تاریخ و فرهنگ افغانستان دانست.

او با اشاره به بی‌مشروعیتی حکومت طالبان، تأکید کرد سلطه‌ای که نه پشتوانه مردمی دارد و نه از مشروعیت قانونی برخوردار است، قادر به تأمین ثبات، آبرو و رفاه برای کشور نخواهد بود.

او همچنین با تأکید بر لزوم آمادگی برای مدیریت کشور پس از طالبان، از همه نیروهای ضد طالبان و دیگر شهروندان افغانستان خواست که وحدت خود را حفظ کرده و برای آینده‌ای «باوقار و رو به ترقی» تلاش کنند.

او مبارزه برای بازگرداندن «عزت و وقار افغانستان» را یک مسئولیت مشترک دانسته و بر روحیه همدیگرپذیری در این مسیر تأکید کرده است.

این در حالی است که روز گذشته محمداشرف غنی؛ رییس‌ جمهور پیشین افغانستان، نیز در پیامی به مناسبت عید فطر از مردم افغانستان خواست برای آینده آمادگی بگیرند.

آقای غنی با اشاره به تغییرات گسترده در نظم جهانی و چالش‌های پیش‌روی افغانستان، گفت حکومتداری بدون برنامه‌ریزی و مسئولیت‌پذیری امکان‌پذیر نیست.

ریيس‌ جمهور پیشین افغانستان با استناد به داستان یوسف در قرآن گفت که «حضرت یوسف با دانش و تدبیر توانست قحطی را مدیریت کرده و مردم را از گرسنگی نجات دهد».

او افزود هرکس که دعوای زعامت دارد باید در برابر مردم مسئول باشد.

آقای غنی همچنین بر ایجاد شفافیت و حسابدهی در مورد بیت‌المال تاکید کرد و گفت که محتسبان نباید مردم را مجبور به کاری کنند.

در همین حال، ملاعبدالغنی برادر؛ معاون اقتصادی رییس‌الوزرای طالبان ضمن تبریک گفتن عید فطر، از جهان خواسته با این گروه تعامل کند. او گفته: «کشورها راه تعامل با ما را هموار سازند.»

عبدالغنی برادر؛ معاون اقتصادی رییس‌الوزرای طالبان امروز در سخنرانی خود به‌مناسبت عید فطر از کشورهای جهان خواست که راه تعامل‌ «سازنده و مناسب» سیاسی و اقتصادی با طالبان را هموار سازند.

او مدعی شد که افغانستان زیر حاکمیت طالبان امن است و این گروه در چوکات پالیسی اقتصادمحور و احترام متقابل خود، به هرگونه تعاملات و مناسبات مناسب آماده است.

در همین حال، عبدالسلام حنفی؛ معاون اداری رییس الوزرای طالبان نیز در سخنرانی خود گفت که این گروه خواستار رابطه‌ حسنه، اقتصادمحور و بر اساس احترام و تعامل متقابل است.

با گذشت بیش از سه و نیم سال‌ از تسلط طالبان بر افغانستان، این گروه تا کنون به‌عنوان حکومت رسمی به‌رسمیت شناخته نشده است.

در همین‌ حال، کشورهای منطقه و برخی از کشورهای فرامنطقه با طالبان ارتباط برقرار کرده‌اند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *