هشدار درباره پیامدهای بحرانی توقف کمک‌های امریکا به افغانستان

به دنبال توقف کمک‌های نهادهای امدادرسان تحت حمایت امریکا، منابع می‌گویند که این رویدادها باعث افزایش بحران‌های اقتصادی در افغانستان خواهد شد.

سازمان مستقل تجزیه و تحلیل بشردوستانه گزارش جدیدی منتشر کرده است که نشان می‌دهد توقف کمک‌های امریکا به افغانستان، منجر به کمبود جدی بودجه در بخش‌های بشردوستانه و توسعه کشور شده است.

براساس این گزارش، در ۱۰ مارچ ۲۰۲۵، دولت امریکا پس از مدت‌ها بررسی و توقف ۹۰ روزه کمک‌های خارجی، اعلام کرد که بیش از ۸۰ درصد از برنامه‌های اداره توسعه‌ای بین‌المللی امریکا در سطح جهانی لغو شده‌اند.

این تغییرات ناشی از دستور اجرایی رییس‌ جمهور ترامپ در ۲۰ جنوری سال روان میلادی بود که به دنبال آن تمام فعالیت‌های کمکی امریکا به حالت تعلیق درآمد.

در این گزارش آمده است که اگرچه کمک‌های بشردوستانه نجات‌بخش از این تغییرات مستثنی شده‌اند، بسیاری از سازمان‌ها به دلیل عدم وضوح معافیت‌ها و بلاتکلیفی در خصوص ادامه برنامه‌ها، با قطع کمک‌ها مواجه شده‌اند. این وضعیت، به ویژه برای سازمان‌های غیردولتی و آژانس‌های سازمان ملل که به تأمین مالی امریکا وابسته بودند، مشکلات زیادی به وجود آورده است.

در این گزارش آمده است که در تاریخ ۱۷ مارچ ، یک یادداشت فاش‌شده از سوی ایالات متحده حاکی از انحلال برنامه‌های اداره توسعه بین‌المللی امریکا تا ۳۰ سپتمبر ۲۰۲۵ و ایجاد آژانس جدیدی تحت اداره وزارت امور خارجه برای کمک‌های بشردوستانه بین‌المللی بود.

به گفته گزارش سازمان این نهاد جدید قرار است بر کمک‌های بشردوستانه، واکنش به بلایای طبیعی، صحت جهانی و امنیت غذایی تمرکز کند.

توقف کمک‌های امریکا و کاهش چشمگیر آن‌ها به شدت بر برنامه‌های بشردوستانه در افغانستان تاثیر گذاشته است.

براساس گزارش‌ها، امریکا در تأمین ۴۳.۹ درصد از کل کمک‌های بشردوستانه به افغانستان نقش اساسی داشته است.

این کاهش کمک‌ها باعث بروز شکاف‌های مالی در تأمین نیازهای ضروری مردم افغانستان و تهدید به بازگشت بحران‌های بشردوستانه شده است.

این سازمان هشدار داده است که اگر منابع مالی جایگزین برای پوشش این شکاف‌ها فراهم نشود، این احتمال وجود دارد که نیازهای بشردوستانه افزایش یابد و دسترسی به خدمات حیاتی کاهش پیدا کند. این تغییرات ممکن است دستاوردهای توسعه‌ای را که در سال‌های اخیر با تلاش‌های فراوان به دست آمده‌اند، از بین ببرد.

سازمان مستقل تجزیه و تحلیل بشردوستانه از نهادهای بین‌المللی و کشورهای همکار درخواست کرده است تا در جهت تأمین منابع مالی جایگزین برای افغانستان گام‌های مؤثری بردارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *