قطع کمک‌های امریکا، ۲۰۰ مرکز صحی در کشور تعطیل شده است

نشریه تخصصی مدیکال پارس اعلام کرده است که پس از تعلیق کمک‌های آمریکا به افغانستان، ۲۰۰ مرکز صحی زیر اداره سازمان صحی جهان در کشور تعطیل شده‌اند.

نشریه تخصصی مدیکال پارس که در قسمت تجهیزات و صنعت پزشکی کار می‌کند، اعلام کرده است که پس از تعلیق کمک‌های آمریکا به افغانستان، ۲۰۰ مرکز صحی زیر اداره سازمان صحی جهان در کشور تعطیل شده‌اند.

این نشریه گزارش داده که این مراکز که مراقبت‌های پزشکی برای ۱.۸۴ میلیون نفر را ارائه می‌دادند، پس از قطع کمک‌های ایالات متحده که در دوران ریاست جمهوری دونالد ترمپ اعلام شده بود، دیگر قادر به ارائه خدمات نجات‌بخش مانند واکسیناسیون و خدمات صحی مادر و کودک نیستند.

ترامپ در نخستین روز آغاز دور دوم ریاست جمهوری اعلام کرد که تمام کمک‌های خارجی ایالات متحده، از جمله بیش از ۴۰ میلیارد دالر برای پروژه‌های بین‌المللی، متوقف خواهد شد.در پی این تصمیم، بیش از ۸۰ درصد از برنامه‌های آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده (یو‌اس‌ای‌دی) لغو شدند.

بر بنیاد این گزارش در افغانستان، بیش از ۸۰ درصد از کلینیک‌ها در ۲۸ ولایت این کشور بسته شده‌اند.

به گفته سازمان جهانی بهداشت، این تعطیلی‌ها بحران انسانی فزاینده‌ای را در کشور به وجود آورده است، چرا که افغانستان در حال حاضر با مشکلاتی همچون فقر و شیوع بیماری‌های مسری مانند سرخک، مالاریا و فلج اطفال دست و پنجه نرم می‌کند.

افزون بر این، محدودیت‌های اعمال‌شده توسط طالبان در برنامه واکسیناسیون کشور باعث افزایش موارد فلج اطفال شده است.

آجیال سلطانی، رئیس ارتباطات سازمان جهانی بهداشت در افغانستان، اظهار کرد که بسته شدن این مراکز، بحران‌ بهداشتی و انسانی را تشدید می‌کند و جوامع آواره و به حاشیه رانده‌شده با خطرات شدید بیماری‌ها و سوءتغذیه مواجه خواهند شد.

در مناطق شمال غرب و شمال شرق افغانستان، بیش از یک سوم از کلینیک‌ها تعطیل شده‌اند و پیش‌بینی می‌شود که تا ماه جون، ۲۲۰ مرکز صحی دیگر نیز به دلیل کمبود بودجه تعطیل شوند.

در برخی از مناطق روستایی، درمانگاه‌ها تنها دسترسی مردم به خدمات بهداشتی بودند. این مشکل با محدودیت‌های طالبان برای سفر زنان بدون همراه مرد به عنوان سرپرست، تشدید شده است.

طبق این گزارش سایر سازمان‌های بشردوستانه نیز فشار ناشی از کاهش بودجه ایالات متحده را گزارش کرده‌اند.

سازمان “حفاظت از کودکان یا «سیف د چلدرن» اعلام کرده که به دلیل کمبود بودجه، ۲۸ کلینیک از ۳۲ کلینیک خود را تعطیل کرده است و ۱۴ مرکز باقی‌مانده نیز تنها برای یک ماه دیگر بودجه دارند.

در همین حال، شورای پناهندگان ناروی نیز تأیید کرد که به دلیل کمبود بودجه، مجبور به بستن دو مرکز خدمات اجتماعی خود در افغانستان شده است. این مراکز که به آوارگان داخلی کمک می‌کردند، اکنون در معرض خطر تعطیلی قرار دارند.

این گزارش نشان‌دهنده بحرانی است که در افغانستان با توجه به قطع کمک‌های خارجی و محدودیت‌های داخلی، به سرعت در حال گسترش است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *