کاهش ۵۰ درصدی ورود غیرقانونی مهاجران افغان به ایران

مقام‌های ایرانی از کاهش ۵۰ درصدی ورود مهاجران افغان به این کشور خبر داده و می‌گویند که در سال گذشته ورود غیرقانونی مهاجران افغان به ایران ۵۰ درصد کاهش یافته بود.

حجت صدیقی؛ دادستان عمومی تایباد در ولایت خراسان رضوی، امروز یک‌شنبه، ۱۷ حمل اعلام کرد که ورود مهاجران افغان فاقد مدرک به ایران سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل آن دست‌کم ۵۰ درصد کاهش یافت.

این مقام ایرانی همچنین گفته که نیروهای امنیتی پارسال از ورود ۳۳ هزار و ۵۸۲ افغان فاقد مدرک به خاک ایران جلوگیری کردند.

دادستان عمومی شهرستان تایباد، در نزدیک مرز دوغارون به رسانه‌ها گفته که اجرای طرح دیوارکشی در مرز ایران و افغانستان، برخوردهای دستگاه‌ قضایی با مهاجران و همراهی و هماهنگی نهادهای دولتی در کاهش ورود مهاجران افغان فاقد مدرک نقش مهم داشته است.

این مقام ایران افزود که روزانه ده‌ها مهاجر افغان فاقد مدرک توسط نیروهای امنیتی در ۱۱ ولایت ایران بازداشت و از طریق مرز دوغارون به مقامات طالبان تحویل داده می‌شوند.

دادستان عمومی ولسوالی تایباد هشدار داد که مرزهای مشترک ایران و افغانستان برای هرگونه ورود بدون مدرک قانونی ناامن است و با «متجاوزین به طور قاطع و قانونی برخورد می‌شود».

این در حالی است که ایران اخیرا روند بازداشت و اخراج مهاجران افغان را به شدت افزایش داده است.

به گفته مقام‌های ایرانی، در سال گذشته یک میلیون و ۲۰۰ هزار مهاجر افغان از ایران اخراج شده‌اند. این مقامات تاکید کردند که در سال جاری نیز به همین میزان مهاجر افغان را اخراج خواهند کرد.

این در حالی است که پیشتر نورجلال جلالی؛ وزیر صحت عامه طالبان، اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان و ایران را نشانگر ترس این کشورها از پیشرفت افغانستان عنوان کرده و می‌گوید که مهاجران افغان در این کشورها با آزار و اذیت و مصادره اموالشان مواجه‌اند.

جلالی همچنین از افغان‌های مهاجر خواست تا به کشور بازگردند و در فرآیند بازسازی و توسعه افغانستان سرمایه‌گذاری کنند.

به‌گزارش رادیو و تلویزیون ملی که تحت کنترل طالبان است آقای جلالی روز گذشته در مراسم افتتاح کار یک ترمینال در ساحه پل‌چرخی کابل، از روند اخراج اجباری مهاجران افغان از کشورهای همسایه انتقاد کرد.

او گفت: «افغان‌ها با عرق‌ریزی و زحمات خود اموال و دارایی‌ها را در این کشورها [ایران و پاکستان] فراهم کرده‌اند که اکنون از نزدشان سلب می‌شود و به گونه اجباری اخراج می‌شوند.»

به گفته این مقام طالبان، کشورهای همسایه به‌ویژه پاکستان «تحمل پیشرفت افغانستان را ندارند و مهاجران افغان را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهند.»

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *