تی‌تی‌پی به موشک‌های هدایت‌شونده ضدتانک دست یافته است

رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) به موشک‌های هدایت‌شونده ضدتانک دست یافته است.

روزنامه اینترنشنال‌نیوز پاکستان، امروز چهارشنبه، ۲۰ حمل گزارش داده است که تحریک طالبان این کشور (تی‌تی‌پی)، به موشک‌های هدایت شونده ضدتانک و ضدنفربر اف‌جی‌ام-۱۴۸ جاولین ساخت امریکا، دست یافته است.

تی‌تی‌پی در ماه مارچ سال گذشته ویدیویی را منتشر کرد که در آن تمرینات نظامی جنگجویانش با تجهیزات پیشرفته امریکایی دیده می‌شود.

در این ویدئو دیده می‌شود که جنگجویان تی‌تی‌پی، موشک ضد تانک پیشرفته «FGM-148 Javelin» را به شانه انداخته‌اند. این موشک ضد تانک که حدود ۲۰۰ هزار دالر قیمت دارد، توسط امریکا ساخته شده و به‌طور خاص برای نابودی تانک‌ها و سایر اهداف زرهی طراحی شده است.

ویدئو نشان می‌دهد که اعضای آن در حال آموزش با موشک پیشرفته جاولین هستند.

جاولین یک موشک هدایت شونده ضدتانک است. این موشک را می‌توان برای هدف قرار دادن ساختمان، سنگر، یا هلی‌کوپتر هم به کار برد. این موشک پس از شلیک، هدف خود را به‌طور اتوماتیک پیدا و نابود می‌کند. به همین خاطر در ارتش امریکا درباره سیستم هدایتی بسیار دقیق این موشک گفته می‌شود: «شلیک کن و به چیزی دیگر فکر نکن.»

پس از تسلط طالبان بر افغانستان، وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که پس از خروج امریکا، بیش از ۱۰۰ موشک جاولین به دست طالبان افتاده است.

یک مقام امنیتی پاکستان به روزنامه اینترنشنال‌نیوز پاکستان گفته که در حال حاضر هیچ مدرک تایید شده‌ای مبنی بر وجود موشک‌های جاولین در این کشور وجود ندارد.

در همین حال او گفته: «نگرانی واقعی این است که تروریست‌ها اکنون این قابلیت را دارند که در صورت تمایل می‌توانند آن را در هر نقطه از پاکستان مستقر کنند.»

به گفته او، این وضعیت نشان‌دهنده ناکامی طالبان در افغانستان در تامین امنیت تسلیحات رها شده ارتش امریکا است.

به گفته این مقام پاکستان، دسترسی تی‌تی‌پی به جاولین، این نگرانی را ایجاد کرده که از این موشک‌ها برای هدف قرار دادن پایگاه‌های نظامی پاکستان و شکستن حصار مرزی در امتداد مرز پاکستان و افغانستان استفاده شود.

منابع امنیتی پاکستان هم گفته‌اند که در اختیار داشتن و استفاده احتمالی از چنین تسلیحات پیشرفته توسط گروه‌های وابسته به تحریک طالبان پاکستان به طور قابل توجهی سطح تهدید در منطقه را افزایش می‌دهد.

کارشناسان هشدار داده‌اند که دسترسی شبه‌نظامیان به این نوع موشک‌ می‌تواند خشونت‌ها را در پاکستان تشدید کند.

این گزارش در حالی منتشر شده که چند روز پیش محمد اسحاق‌دار و مارکو روبیو؛ وزیران خارجه پاکستان و امریکا در یک تماس تلفنی درباره تجهیزات نظامی به‌جا مانده امریکا در افغانستان گفت‌وگو کردند.

وزارت خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد که مارکو روبیو بر ضرورت حل مسئله تجهیزات نظامی به‌جامانده در افغانستان موافقت کرده است.

دونالد ترامپ؛ رییس‌ جمهور امریکا خواستار پس‌گرفتن تجهیزات نظامی به‌جامانده این کشور در افغانستان شده و پاکستان از این تصمیم حمایت کرده است.

مقام‌های پاکستانی بارها هشدار داده‌اند که شبه‌نظامیان مخالف این کشور از تجهیزات به‌جامانده امریکایی در افغانستان استفاده می‌کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *