اخراج افغان‌ها از پاکستان؛ متقی با سفیر پاکستان دیدار کرد

در حالی‌ که اخراج مهاجران افغان از پاکستان همچنان ادامه دارد، امیرخان متقی؛ سرپرست وزارت خارجه طالبان با سفیر پاکستان در کابل دیدار کرده و اخراج افغان‌ها از این کشور را به ضرر دوطرف خواند.

امیرخان متقی؛ سرپرست وزارت خارجه طالبان، امروز دوشنبه، ۲۵ حمل در دیدار با عبدالرحمان نظامانی؛ سفیر پاکستان در کابل، اخراج مهاجران افغان را به ضرر هر دو طرف دانسته است.

وزارت خارجه طالبان در خبرنامه‌ای به نقل از متقی، اخراج مهاجران افغان را «تأسفبار» توصیف کرده است.

سرپرست وزارت خارجه طالبان همچنین خواستار تغییر رفتار پولیس پاکستان با مهاجران افغان شده است.

از سوی دیگر، سفیر پاکستان گفته است که نگرانی طالبان را با نهادهای مربوطه در اسلام‌آباد در میان خواهد گذاشت.

این دیدار در حالی انجام شده که پاکستان روند اخراج مهاجران غیرقانونی افغانستان را آغاز و تا کنون بیش از ۳۳ هزار تن را اخراج کرده است.

پیشتر روزنامه اکسپرس تریبون گزارش داد که از آغاز مرحله دوم اخراج مهاجران بدون مدرک تاکنون ۳۳ هزار و ۲۵۸ مهاجر افغان از طریق گذرگاه مرزی تورخم اخراج شده‌اند.

این رسانه به نقل از مقام‌های پاکستانی گفته که مهاجران افغان به‌طور داوطلبانه به اردوگاه‌های ترانزیتی برای اخراج مراجعه می‌کنند.

اکسپرس تریبون افزوده که اخراج مهاجران افغان از طریق گذرگاه مرزی تورخم بدون وقفه ادامه دارد و تنها روز یکشنبه دو هزار و ۷۵۸ نفر به‌گونه دواطلبانه به افغانستان بازگشته‌اند.

براساس این گزارش، ۷۵۵ مهاجر افغان دیگر از مناطق مختلف ایالت پنجاب بدون توقف در اردوگاه‌ها، مستقیما به مرز منتقل شده‌اند و ۵۹ مهاجر بازداشتی دیگر در پشاور نیز در این روز به افغانستان اخراج شده‌اند.

اسلام‌آباد از اول ماه اپریل برنامه اخراج مهاجران بدون مدرک و دارندگان کارت شهروندی افغان را اجرا کرده است. برآورد می‌شود که حدود ۸۰۰ هزار نفر از دارندگان این کارت در پاکستان زندگی می‌کنند.

پاکستان تاکید کرده است که برای بازگشت مهاجران افغان، زمان کافی در اختیار آن‌ها قرار داده شده بود. پس از تعیین این مهلت، طالبان نیز از پاکستان خواسته بود تا از اخراج اجباری مهاجران افغان خودداری کند و فرصت بیشتری به آن‌ها بدهد.

اکسپرس تریبون به نقل از منابع نوشت که پاکستان در تصمیم خود نرمشی نخواهد کرد و نهادهای مربوطه در چهار ایالت برای بازگرداندن مهاجران افغان، تلاش می‌کنند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *