قطع کمک‌های امریکا جان کودکان افغان را تهدید می‌کند

در ادامه هشدارها درباره قطع کمک‌های امریکا به افغانستان، سازمان اقدام علیه گرسنگی می‌گوید که قطع کمک‌های امریکا زندگی کودکان را در افغانستان تهدید می‌کند.

کوبی ریتولد؛ رییس «سازمان اقدام علیه گرسنگی» در افغانستان، گفته است که قطع کمک‌های مالی آمریکا سبب جان باختن کودکان خواهد شد.

کوبی به خبرگزاری آسوشیتدپرس تأکید کرده است که اگر کودکان مبتلا به سوءتغذیه درمان نشوند، جان خود را از دست خواهند داد.

براساس این گزارش، پس از قطع کمک‌های مالی امریکا توسط دونالد ترامپ، «سازمان اقدام علیه گرسنگی» فعالیت‌های خود را متوقف کرده و تنها در بخشی از کابل و ولایت بدخشان به‌صورت نسبی فعالیت می‌کند.

بیش از ۳.۵ میلیون کودک در سال ۲۰۲۵ به سوءتغذیه حاد مبتلا خواهند شد که حدود ۲۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.

در این گزارش آمده است که امریکا در سال گذشته ۴۳ درصد از کل کمک‌های بشردوستانه به افغانستان را تأمین کرده بود.

این در حالی است که پیشتر برنامه جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد با نشر بیانیه‌ای هشدار داد که کاهش اخیر در کمک‌های غذایی اضطراری امریکا می‌تواند بحران شدید گرسنگی در افغانستان را وخیم‌تر کند و میلیون‌ها تن از افراد آسیب‌پذیر را بدون حمایت کافی باقی بگذارد. این نهاد افزوده است که تعلیق اخیر کمک‌های بشردوستانه امریکا به‌ویژه کاهش بودجه در کمک‌های غذایی، خطرات جدی برای امنیت غذایی در افغانستان ایجاد کرده است.

این سازمان در گزارشی گفت که این کاهش بودجه بیش‌ترین خطر را متوجه جمعیت‌های آسیب‌پذیری که به حمایت‌های خارجی وابسته هستند، به وجود آورده است.

از سوی دیگر، این سازمان تاکید می‌کند که این کاهش بودجه در زمانی صورت می‌گیرد که نرخ تورم در کشور در حال افزایش است و مهاجران برگشته از پاکستان نیاز به حمایت فوری دارند.

بر بنیاد این گزارش، تا ماه فبروری سال جاری میلادی، نرخ تورم کلی افغانستان به ۰.۳- درصد رسید که نسبت به ۱۰.۲- درصد در جنوری سال گذشته، افزایش را نشان می‌دهد.
به گفته این سازمان تورم مواد غذایی از ۷.۲- درصد در جنوری ۲۰۲۴ میلادی، به ۲.۲- درصد در فبروری سال جاری افزایش یافته است.

در همین حال ۸ درصد تورم غیرخوراکی با افزایش یک درصدی ثبت شده است.

برنامه جهانی غذا می‌گوید که در بخش مسکن با توجه به اتکای کشور به اقلام ضروری وارداتی، تورم به شدت تحت تاثیر نوسانات نرخ ارز، قیمت‌های جهانی و شرایط اقتصادی و سیاسی داخلی بوده است.

این در حالی است که خبرگزاری رویترز به نقل از ریيس پیشین دفتر امور بشردوستانه اداره توسعه جهانی امریکا و ۹ منبع دیگر پیش از این گزارش داد که دولت دونالد ترمپ در حال پایان دادن به کمک‌های امریکا به افغانستان و چند کشور دیگر است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *