مجمع گفتگوی تهران با حضور وزیر خارجه طالبان برگزار شد
رسانههای ایرانی از آغاز چهارمین نشست مجمع گفتگوهای تهران با حضور نمایندگان دهها کشور جهان از جمله وزیر خارجه طالبان خبر دادهاند.
چهارمین نشست مجمع گفتگوی تهران، امروز یکشنبه، ۲۸ ثور با حضور نمایندگان ۵۳ کشور جهان به شمول امیرخان متقی؛ وزیر خارجه طالبان در ایران آغاز شده است.
این در حالی است که پیشتر سیعد خطیبزاده؛ معاون وزارت خارجه ایران گفته بود که موضوع افغانستان جزء محورهای مهم مجمع گفتگوهای تهران خواهد بود.
این مقام ارشد وزارت خارجه ایران حضورِ وزیر خارجه طالبان را در این نشست با اهمیت خوانده است.
وزارت خارجه طالبان نیز گفته است که امیر خان متقی در حاشیه این نشست با وزیر خارجه ایران روی مسائل امنیتی، آب و وضعیت مهاجران دیدار و گفتگو کرده است.
این در حالی است که تهران پیش از این، از مخالفان سیاسی طالبان به شمول عبدالرب رسول سیاف، محمد محقق و احمد مسعود نیز میزبانی کرده است.
وزیر خارجه طالبان در راس یک هیات روز گذشته به هدف حضور در چهارمین نشست مجمع گفتگوهای تهران وارد ایران شده است؛ نشستی که به گفته مقامهای ایرانی، افغانستان جزء مهم آجندای آن خواهد بود.
معاون وزیر خارجه ایران حضور وزیر خارجه طالبان را در این نشست مهم خوانده و تاکید کرده است که افغانستان جزء مهم آجندای مجمع گفتگوهای تهران است.
سعید خطیبزاده؛ معاون وزارت خارجه ایران گفته است: «با حضور امیرخان متقی سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان (طالبان) نشست در باره افغانستان یکی از موضوعات مهم مجمع گفتگوی تهران خواهد بود.»
وزارت خارجه طالبان درباره دیدارهای امیرخان متقی گفته است: «امیر خان متقی در سفر به تهران با سید عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی دیدار و روی مسائل امنیتی، آب و مهاجران گفتگو کردهاند.»
دیدار رسمی وزیران خارجه ایران و طالبان با پرچم رسمی ایران و بدون پرچم طالبان از حاشیههای پر واکنش این سفر مقام طالبان بوده است.
همزمان با سفر هیات طالبان به ایران، تهران پیش از این از مخالفان سیاسی و نظامی طالبان نیز میزبانی کرده است، عبدالرب رسول سیاف، محمد محقق و احمد مسعود از چهرههای اند که در سال روان خورشیدی به ایران سفر کردهاند.
تهران ظاهراً روابط نزدیک با طالبان دارند؛ اما طالبان را به رسمیت نشناخته و گه گاهی از چهرههای سیاسی مخالف طالبان نیز به گرمی استقبال کرده است.
در نزدیک به چهار سال گذشته روابط تهران با طالبان نزدیک بوده، هیئتهای بلند پایه طالبان بارها به تهران سفر کرده و مقامهای ارشد ایرانی بهشمول وزیر خارجه این کشور نیز به کابل آمده و سفارت افغانستان در تهران نیز به نماینده طالبان واگذار شده است.