قطع کمکهای امریکا؛ صدها مرکز صحی در افغانستان از فعالیت بازماند
به دنبال توقف کمکهای امریکا به افغانستان تحت کنترل طالبان، سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که فعالیت دستکم ۴۲۰ مرکز صحی در کشور متوقف شده است.
سازمان جهانی صحت، امروز یکشنبه، ۴ جوزا اعلام کرد که در پی توقف کامل کمکهای مالی امریکا، فعالیت ۴۲۰ مرکز صحی در افغانستان متوقف شده است.
این نهاد با نشر گزارشی گفته است که تعطیلی این مراکز، ۳.۰۵ میلیون نفر را در ۳۰ ولایت افغانستان متأثر کرده است.
بر اساس آمار سازمان جهانی صحت، فعالیت ۸۰ مرکز در شرق، ۷۰ مرکز در جنوب شرق، ۶۷ مرکز در مناطق مرتفع مرکزی (دایکندی و بامیان)، ۶۲ مرکز در شمال شرق، ۴۹ مرکز در شمال، ۴۷ مرکز در غرب، ۳۴ مرکز در جنوب و ۱۱ مرکز در ولایتهای مرکز (کابل، لوگر، میدان وردک) متوقف شده است.
آمار سازمان جهانی صحت نشان میدهد که بیشترین مراکز صحی در ولایت دایکندی، تعطیل شده است.
مطابق آمار، در این ولایت ۶۳ مرکز صحی از فعالیت باز ماندهاند.
سازمان جهانی صحت گفته است که توقف کمکهای مالی امریکا، بر دسترسی به صحی ضروری و نجاتبخش بهویژه برای افراد آسیبپذیر، تأثیر منفی گذاشته است.
این نهاد از کمککنندگان خواسته است که برای جلوگیری از وخامت بیشتر اوضاع انسانی در افغانستان، کمکهای جایگزین ارائه کنند.
امریکا پس از رویکارآمدن دونالد ترامپ، کمکهای خارجی خود را تعلیق کرد.
این کشور بزرگترین کمککننده به افغانستان بود.
بهتازگی صندوق جمعیت سازمان ملل متحد در افغانستان هشدار داده است که به دلیل کاهش بودجه، ۶.۳ میلیون نفر که بیشتر آنان زنان و دختران هستند، دسترسی به مراقبتهای صحی ضروری را از دست خواهند داد.
پیشتر سازمان جهانی صحت در افغانستان هشدار داده بود که بهدلیل کمبود بودجه، ۸۰ درصد مراکز صحی تحت حمایت این سازمان در افغانستان تعطیل خواهند شد.