وزیر پیشین اقتصاد: خواست‌های طالبان در طرح موزاییک روشن است؛ اما از سازمان ملل نه

مصطفی مستور؛ وزیر پیشین اقتصاد افغانستان، در چهارمین دور نشست آنتالیا گفت که خواست‌های طالبان در طرح موزاییک روشن هستند؛ اما خواست‌های سازمان ملل متحد از این گروه مبهم است.

مصطفی مستور؛ وزیر پیشین اقتصاد افغانستان، امروز دوشنبه، ۵ جوزا در چهارمین دور نشست انتالیا گفت که خواست‌های طالبان در طرح موزاییک روشن هستند؛ اما خواست‌های سازمان ملل متحد از این گروه مبهم است.

آقای مستور افزوده که طرح موزاییک ادامه روند دوحه است که میان جامعه مدنی، طالبان و دیگر گروه‌های فعال افغان راه‌اندازی شده است.

او افزوده است که طالبان در طرح موزاییک خواهان تسلیم‌ شدن کرسی افغانستان در سازمان ملل، تعامل با جامعه جهانی و آزادسازی پول‌های منجمدشده کشور شده‌اند.

به گفته مصطفی مستور، سازمان ملل متحد اما از طالبان خواسته است که حقوق بشر را رعایت کنند، با تروریسم مبارزه کنند و حکومت همه‌شمول تشکیل دهند.

به باور آقای مستور، این خواست‌های سازمان ملل تعریف روشن ندارند.

او خاطرنشان کرده است: «ما فکر نمی‌کنیم که طرح موزاییک بتواند سازوکار مناسبی برای عبور افغانستان از بن‌بست فعلی به‌سوی آینده‌ بهتر و تشکیل دولت فراگیر باشد.»

در همین حال، گروهی از دیپلمات‌ها، کارشناسان، زنان و فعالان در افغان در نشست آنتالیا، از طرح موسوم به «موزائیک» سازمان ملل متحد انتقاد کردند و گفتند سازمان ملل متحد با جمعه مدنی افغانستان درباره این طرح مشوره نکرده است.

نصیراحمد اندیشه؛ سفیر افغانستان در جنیوا، در چهارمین دور نشست آنتالیا گفت که سازمان ملل متحد در طرح خود موسوم به «موزائیک»، زنان، نیروهای مدنی و مخالفان طالبان را کوچک‌نمایی کرده است.

اندیشه توضیح داد که سازمان ملل متحد در این طرح، از نیروهای غیرطالب به‌عنوان «سایر ذی‌نفعان افغان» نام برده و طالبان را ذی‌نفعان اصلی خوانده است.

او گفت آنچه سازمان ملل از آن به‌عنوان «سایر ذی‌نفعان افغان» نام برده، شامل مردم افغانستان، مدافعان حقوق زنان، جامعه مدنی و گروه‌های حقوق بشری می‌شوند.

او همچنین گفت که رویکرد مشابهی در سطح منطقه نیز وجود دارد و نیروهای غیرطالب، در بحث‌های منطقه‌ای نیز غایب‌اند و این بحث‌ها «در سطوح مختلف استخباراتی» راه‌‌اندازی می‌شوند.

سفیر افغانستان در جنیوا، همچنین گفت که سازمان ملل متحد طرح موسوم به «موزائیک» را به طور گسترده با نیروهای مدنی و فعالان افغان شریک نکرده است.

او افزود: «دیدگاه بعضی از نمایندگان سازمان ملل این است که بسیاری از نیروهای تبعیدی افغانستان خیلی مهم نیستند که در بحث های مربوط به افغانستان دخیل باشند.»

اندیشه تصریح کرد که سازمان ملل متحد «علاقه ندارد» که این طرح را با همه بازیگران دخیل شریک کند.

اندیشه در سخنان خود همچنین نیروهای مخالف طالبان را به بی‌برنامه‌گی متهم کرد. او گفت که بدون نام بردن از هبت‌الله آخوندزاده؛ رهبر طالبان، گفت که تنها یک نفر برنامه دارد و آن را تطبیق می‌کند و برنامه او افغانستان را به قهقرا می‌کشاند.

چهارمین دور «روند آنتالیا» امروز، در ترکیه آغاز شد. گروهی از دیپلمات‌ها، فعالان جامعه مدنی، زنان و کارشناسان افغان در این نشست درباره آغاز یک گفتگوی ملی فراگیر در افغانستان رای‌زنی می‌کنند.

مطالب مرتبط