هشدار سازمان ملل درباره نبود برق و انرژی کافی در افغانستان
دفتر توسعه سازمان ملل متحد درباره نبود برق و انرژی کافی در افغانستان هشدار داده و اعلام کرده است که ۹۷ درصد جمعیت افغانستان با فقر انرژی روبهرو هستند.
دفتر توسعه سازمان ملل متحد امروز یکشنبه، ۱۱ جوزا اعلام کرده است که ۹۷ درصد جمعیت افغانستان با فقر انرژی روبهرو هستند و برق خورشیدی در این کشور، فراتر از روشنایی خانهها، امید را تقویت میکند.
این دفتر همچنین گفته است که در تلاش توسعه انرژی تجدیدپذیر است و این انرژی کلینیکها، مشاغل و زندگی را متحول میکند.
کانی ویگناراجا؛ معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و مدیر منطقهای دفتر توسعه این سازمان گفته است که دههها جنگ و کمبود سرمایهگذاری، افغانستان را به یکی از ناامنترین کشورهای جهان از نظر انرژی تبدیل کرده است.
او افزوده است که افغانستان به ۴.۸۵ گیگاوات برق نیاز دارد؛ اما تولید داخلی برق این کشور ۰.۶ گیگاوات است.
بهگفته کانی ویگناراجا، در حال حاضر میانگین مصرف انرژی در سال در افغانستان تنها ۷۰۰ کیلووات و ۳۰ برابر کمتر از میانگین جهانی است.
او اشاره کرده است که خاموشیهای مکرر و هزینههای بالای انرژی ضروریترین خدمات مانند مراقبتهای صحی را مختل میکند و آسیبپذیرترین افراد را تحت تأثیر قرار میدهد.
به گفته او، با بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در سال، ظرفیت تولید برق خورشیدی افغانستان بینظیر است.
استفن رودریکز؛ نماینده دفتر توسعه سازمان ملل متحد در افغانستان گفته است که این سازمان از سال ۲۰۲۱ موفق شده است که هزاران سیستم برق خورشیدی را در سراسر کشور نصب کند.
رودریکز گفته که این سیستمها در حال حاضر برق خدمات ضروری، از جمله حدود ۵۰۰ شفاخانه و مکتب را فراهم میکند و ۳.۷ میلیون نفر از آن مستفید میشوند.
افغانستان در حال حاضر به برق وارداتی متکی است.
برق وارداتی نیز نیازهای این کشور به برق را برآورده نمیکند و در حال حاضر شهرهای بزرگ با چالش جدی برق مواجه اند.
در همین حال، طالبان میگویند که در تلاش استفاده از ظرفیتهای داخلی برای تأمین انرژی مورد نیاز کشور هستند.