طالبان ده‌ها دفتر رهنمای معاملات را در کابل بستند

وزارت عدلیه طالبان اعلام کرده‌ است که این گروه ۶۹ دفتر راهنمایی معاملات را در کابل به‌دلیل فعالیت‌های غیرقانونی بسته‌ است.

وزارت عدلیه‌ طالبان، امروز یک‌‌شنبه، ۱۱ جوزا اعلام کرده است که در ماه ثور سال جاری خورشیدی از ۲۳۰ دفتر راهنمایی معاملات در کابل نظارت کرده و ۶۹ دفتر را به‌دلیل «فعالیت‌های غیرقانونی» مسدود کرده است.

این وزارت با نشر اعلامیه‌‌ای گفته است که مشکلات شماری دیگر از دفترهای راهنمایی معاملات نیز مشخص شده و به متصدیان آن‌ها در زمینه‌ حل این مشکلات توصیه شده است.

این وزارت اما مشخص نکرده است که این دفتر‌های راهنمایی معاملات چه نوع فعالیت غیرقانونی انجام داده‌اند.

پس از آغاز روند اخراج اجباری مهاجران افغانستان از پاکستان و ایران، کرایه‌ی خانه در شهرهای نزدیک مرزها و کابل، پایتخت، به‌صورت چشم‌گیر افزایش یافت.

پیش از این وزارت عدلیه‌ طالبان به دفترهای راهنمایی معاملات هشدار داده بودند که اگر از این وضعیت سوءاستفاده کنند، با برخورد قانونی مواجه خواهند شد.

این وزارت همچنین از مستأجران خواسته بود که در صورت افزایش کرایه از جانب مالک خانه، شکایت کنند تا رسیدگی شود.

در همین حال، وزارت عدلیه طالبان اعلام کرد که تا پایان سال ۱۴۰۳ خورشیدی به ۸۳۲ نفر جواز وکالت دفاع صادر کرده است.

طالبان قانون وکلای مدافع و انجمن مستقل وکلای مدافع افغانستان را منحل و به جای آن ریاستی را در چوکات وزارت عدلیه اضافه کرده است.

وزارت عدلیه طالبان گفته که از آغاز تسلط این گروه بر افغانستان تا پایان سال گذشته هزار و ۵۱۱ نفر جواز وکالت مدافع خود را تمدید کرده است. براساس خبرنامه، در حال حاضر ۲ هزار و ۳۴۳ نفر در سراسر افغانستان به عنوان وکیل مدافع فعالیت دارند.

طالبان از آغاز تسلط خود بر افغانستان، تاکنون چهار دور آزمون اخذ جواز وکالت دفاع را برگزار کرده است.

به گفته وزارت عدلیه این گروه، در این آزمون‌ها ۲ هزار و ۱۲۱ نفر شرکت کرده و هزار و ۷۱۸ نفر واجد شرایط صدور جواز وکالت شناخته شده‌اند.

وزارت عدلیه طالبان اما، شرایط و سازوکار شرکت در این آزمون و صدور جواز وکالت را توضیح نداده است. قانون وکلای مدافع مصوب سال ۱۳۸۶ فراغت از دانشکده‌های حقوق و شرعیات، گذراندن آزمون وکالت و سپری کردن دوره ستاژ را به عنوان شروط اخذ جواز وکالت قید کرده است.

گزارش‌ها حاکی است که طالبان به فارغان مدارس جهادی نیز جواز وکالت صادر کرده است. براساس مفاد قانون وکلای مدافع، به فارغان مدارس دینی که در حوزه‌های فقه، میراث و حقوق آموزش دیده‌اند سه سال دوره کارآموزی تحت نظر وکیل باتجربه و گذراندن دوره یک ساله ستاژ وکالت توصیه شده است.

از سوی دیگر به گزارش وزارت تحصیلات طالبان، این گروه در نزدیک به چهار سال تسلط بر افغانستان به هزاران نفر از فارغان مدارس جهادی دانشنامه‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد صادر کرده است.

برپایه داده‌های انجمن مستقل وکلای مدافع افغانستان، تا پیش از سقوط جمهوریت به بیش ۶ هزار نفر در سراسر افغانستان پس از طی مراحل قانونی، جواز وکالت صادر شده بود. به اساس آمار انجمن مستقل وکلای مدافع و وزارت عدلیه طالبان، در حال حاضر فعالیت حدود ۵ هزار وکیل مدافع در سراسر افغانستان متوقف شده است.

این در حالی است که سازمان‌های بین‌المللی انحلال انجمن مستقل وکلای مدافع توسط طالبان را صدمه‌ سنگین بر دستگاه عدلی و قضایی کشور خوانده‌اند. به گفته این سازمان‌ها، عدم استقالیت نهاد وکلای مدافع روند دادرسی عادلانه را مختل می‌کند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *