طالبان خطاب به جهان: کمکهایتان را با سیاستها گره نزنید
مطیع الحق خالص؛ رییس اداره حفاظت از محیط زیست طالبان از جهان خواست به کمکهایش ادامه دهد. او همچنین خطاب به جامعه جهانی گفت: «کمکهایتان را با سیاستها گره نزند و آن را ادامه بدهید.»
مطیع الحق خالص؛ رییس اداره حفاظت از محیط زیست طالبان، امروز دوشنبه، ۱۲ جوزا در یک نشست خبری در کابل، از جهان خواست که کمکهایش را با سیاستها گره نزند و آن را ادامه بدهد.
او در این نشست که درباره وضعیت محیط زیست کشور برگزار شد، گفته است: «مردم افغانستان بخشی از جامعه بشری جهان است و درد این ملت، درد همه است و مشکلات این مردم، مشکلات همه است.»
رییس اداره حفاظت از محیط زیست طالبان در بخش از سخنان تاکید کرده است که بیشترین آسیب را از تغییرات اقلیم و وضعیت دشوار محیط زیست، زنان در افغانستان میبینند و موسسات بینالمللی در تهیه آمارها و گزارشهای شان باید این قشر را از یاد نبرند.
این در حالی است که طالبان کار زنان در موسسات داخلی و بینالمللی را ممنوع ساختهاند و محدودیتهای شدیدی بر کار زنان در نهادهای دولتی، از جمله نظام صحی کشور، نیز وضع کردهاند.
پیش از این سازمان ملل متحد در گزارشی گفت که این محدودیتها و ممنوعیتهای طالبان بر حقوق شهروندان بهويژه زنان و دختران، باعث شده تا کشورهای جهان کمکهای مالیشان را به افغانستان به گونه چشمگیری کاهش دهند.
در همین حال، دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در گزارش اخیر خود گفته است که خشونت علیه کارکنان بشردوستانه در ماه اپریل، با هفت رویداد شامل بازداشت ۲۹ کارمند، از جمله ۱۶ مرد و ۱۳ زن و دو مورد دیگر که شامل تهدید و آزار کلامی توسط طالبان بوده، افزایش یافته است.
به گفته این سازمان، این رویدادها بیشتر توانایی کارکنان بشردوستانه را برای فعالیت ایمن و مؤثر مختل کرده است.
علاوه بر این، اواچ افزوده است که چهار رویداد محدودیتهای رفت و آمد برای آژانسها، کارکنان یا کالاها گزارش شده که بیشتر آنها در ایستهای بازرسی طالبان رخ داده است.
این محدودیتها اغلب شامل محدودیتهای برای مشارکت زنان در امور بشردوستانه است.
به گفته اوچا، ۱۸ درصد از تمام حوادث بازداشت گزارش شده در ماه اپریل مربوط به جنسیت بوده و بهویژه کارکنان زن را هدف قرار داده است.
این نشان دهنده افزایش ۳۸ درصدی نسبت به ماه قبل است که بیانکننده خطرات و محدودیتهای فزایندهای است که زنان درگیر در عملیاتهای بشردوستانه با آن روبهرو هستند.
در این گزارش تصریح شده که در ماه اپریل، طالبان دو دستورالعمل را صادر کردند که به طور خاص شرکای بشردوستانه را هدف قرار داده و درخواستهای قبلی برای ارائه اطلاعات حساس از جمله فهرستهای ذینفع را تکرار کرده است.