ایران و یونیسف تفاهم‌نامه‌ای برای حمایت از کودکان افغان امضا کردند

رسانه‌های ایرانی گزارش داده‌اند که این کشور و یونیسف، تفاهم‌نامه‌ای را به منظور تقویت و گسترش حمایت از کودکان و زنان افغان امضا کرده‌اند.

خبرگزاری ایسنا امروز سه‌شنبه، ۲۰ جوزا گزارش داده که نادر یاراحمدی، رییس مرکز امور اتباع مهاجرین خارجی ایران، تفاهم‌نامه‌ای را به منظور تقویت و گسترش حمایت از کودکان و زنان افغان با مونیکا اولدزکا نیلسن، نماینده موقت یونیسف در ایران، امضا کرده است.

یاراحمدی گفته که این اقدام گام مهم در راستای ارتقای شرایط زنده‌گی و فراهم آوردن فرصت‌های بهتر برای این قشر آسیب‌پذیر است.

وی تأکید کرده است: «امیدوارم دو طرف نگاه ویژه‌ای به حل مشکلات حوزه کودکان و زنان داشته باشیم. خانواده‌های افغانستانی به دلیل جمعیت زیاد، نیاز به توجه بیش‌تری دارند و من بسیار خوشحالم که با همکاری شما در حوزه کودکان اقداماتی انجام دهیم.»

او به وضعیت نگران‌کننده کودکان پناهنده در ایران اشاره کرد و گفته است: «در ملاقات‌های مستقیم بنده با پناهنده‌گان، پناه‌جویان و آواره‌گان، وضعیت کودکان بسیار مرا نگران کرده است.

یاراحمدی در ادامه افزود: ما تلاش می‌کنیم از امکانات کشورمان برای مدیریت این موضوع استفاده کنیم، هرچند که شاید نتوانیم همه افراد را تحت پوشش قرار دهیم.»

به گفته وی، خانواده‌های افغانستان به‌خاطر جمعیت زیاد فرزندانی که دارند، باید بیش‌تر زنان را تحت حمایت قرار دهند، زیرا آنان رنج‌های فراوانی در زمینه بزرگ کردن فرزندان خود تحمل کرده‌اند.

یاراحمدی افزوده است: «ارتباط ما با یونیسف به‌خاطر گرایش مالی نیست، بلکه ما می‌خواهیم از تجربیات شما استفاده کنیم و مطمئناً تجربیات شما می‌تواند به اهداف مشترک ما کمک کند. امیدوارم این تفاهم‌نامه بین ما و شما به تحقق اهداف ما کمک کند.»

در همین حال، مونیکا اولدزکا نیلسن گفته است: «ایران در طی دهه‌ها میزبانی یکی از بزرگ‌ترین جمعیت‌های پناهنده‌گان در جهان، همبستگی کم‌نظیری را به نمایش گذاشته است.

او افزود: همچنان از تیم‌های فنی دو طرف که در ماه‌های گذشته تلاشی بی‌وقفه برای نهایی‌سازی این تفاهم‌نامه داشته‌اند، تشکر می‌کنم.»

وی خاطرنشان کرده است که امضای این تفاهم‌نامه با فراهم کردن چارچوبی برای برنامه‌های فراگیر و مبتنی بر اصول بشردوستانه، گام مهم در تقویت همکاری‌های جاری میان یونیسف و مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی به شمار می‌رود.

این تفاهم‌نامه در حالی امضا می‌شود که مهاجران افغان در ایران همواره از برخورد نادرست مقام‌های این کشور شکایت دارند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *