اسپیلبرگ: رابین ویلیامز هنگام ساخت «فهرست شیندلر» نجاتم داد
اسپیلبرگ در جشنواره ترابیکا اعلام کرد: رابین ویلیامز هنگام ساخت «فهرست شیندلر» نجاتم داد.
استیون اسپیلبرگ به همراه لیام نیسن و بن کینگزلی ستارههای فیلم ماندگارش «فهرست شیندلر» در جشن بیست و پنجمین سالگرد اکران این درام تاریخی در جشنواره فیلم ترایبکا ۲۰۱۸ حاضر شد و خاطرات جالبی از روند تولید این فیلم و چالشهایش تعریف کرد. اسپیلبرگ در بخشی از صحبتهایش اشاره کرد تماسهای تلفنی هفتگی رابین ویلیامز و اجراهای استندآپ او از پشت گوشی بود که به او انگیزه میداد پروژه را رها نکند و به رغم همه مشکلات ضبط فیلم در لهستان به کارش ادامه بدهد. فیلمساز برنده اسکار معترف است ویلیامز ناجی حقیقی او در این پروژه طاقتفرسا بود.
به نوشته ایندی وایر، کارگردان ۷۱ ساله هالیوود با یادآوری خاطرات آن دوران گفت: «رابین میدانست در چه شرایطی هستم و هفتهای یک بار، طبق برنامه بهم زنگ میزد و ۱۵ دقیقه استندآپ کمدی پای تلفن اجرا میکرد.» اسپیلبرگ اضافه کرد: «من به طرز جنونآمیزی از دستش میخندیدم چون فشار خیلی زیادی رویم بود که باید آزاد میشد.»
پیش از «فهرست شیندلر»، اسپیلبرگ و ویلیامز در فیلم «هوک» محصول ۱۹۹۱ با یکدیگر همکاری کرده بودند. کارگردان برنده اسکار همچنین لابهلای صحبتهایش به مواقعی که ویلیامز ناگهان تماس تلفنی را قطع میکرد اشاره کرد: «همیشه به محض اینکه صدای بهترین و بلندترین خندهات را میشنید، بلافاصله گوشی را میگذاشت. هیچوقت هم خداحافظی نمیکرد، فقط با شنیدن صدای بلندترین خنده آدم قطع میکرد.»
این تنها تماس تلفنی بود که اسپیلبرگ سر صحنه فیلمبرداری «فهرست شیندلر» در لهستان به آن پاسخ میداد. او درست پیش از آنکه برای ضبط این درام تاریخی راهی لهستان شود، فاز اصلی فیلمبرداری «پارک ژوراسیک» را به پایان برد و در نتیجه مرحله پس از تولید این پروژه پرهزینه باقی مانده بود. اسپیلبرگ در ادامه به روند فرساینده و آزاردهنده پیشبرد همزمان دو پروژه اشاره کرد.
فیلمساز ۷۱ ساله توضیح داد: «از اینکه مجبور بودم این کار را انجام بدهم، اینکه ناچار بودم از بار عاطفی «فهرست شیندلر» فاصله بگیرم و دنبال دایناسورهای خوشقلب بیفتم، حجم عظیمی از خشم و نفرت درونم موج میزد. و همه آنچه که میتوانستم آن زمان ابراز کنم این بود که چقدر این موضوع عصبانیام کرده است.»
«پارک ژوراسیک» و «فهرست شیندلر» هر دو در سال ۱۹۹۳ اکران شدند و علاوه بر استقبال منتقدان با موفقیت تجاری در گیشه روبهرو شدند. «پارک ژوراسیک» تبدیل به پرفروشترین فیلم گیشه دنیا در تاریخ شد، در حالیکه فروش جهانی «فهرست شیندلر» به بیش از ۳۰۰ میلیون دلار در گیشه رسید (رقمی خیرهکننده برای یک درام تاریخی ۱۹۵ دقیقهای با محوریت هولوکاست). این فیلم همچنین موفق به برد هفت جایزه اسکار از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردان شد.
در پایان نشستی که در جشن بیست و پنجمین سالگرد اکران این درام تاریخی برگزار شد، اسپیلبرگ یادآور شد: «دیگر هیچوقت احساس غرور و افتخاری که با ساختن «فهرست شیندلر» به من دست داد را تجربه نکردم؛ احساس دستاوردی واقعی و معنادار. بعد از «فهرست شیندلر» هیچکدام از فیلمهایم چنین احساسی به من نداد.»