سازمان جهانی صحت: تا پایان سال میلادی، دهها مرکز صحی مسدود خواهد شد
به دنبال قطع کمکهای امریکا به افغانستان، سازمان جهانی صحت هشدار داده که امکان دارد تا پایان سال روان میلادی، ۱۰ درصد از شهروندان کشور به خدمات صحی دسترسی نداشته باشند.
به دنبال قطع کمکهای امریکا به افغانستان، ادوین سانیزا سالوادور نماینده سازمان جهانی در افغانستان هشدار داده که امکان دارد تا پایان سال روان میلادی، ۱۰ درصد از شهروندان کشور به خدمات صحی دسترسی نداشته باشند و این موضوع پیامدهای جدی را در پی خواهد داشت.
این سازمان گفته که قطع حمایتهای مالی از سوی امریکا در اوایل سال جاری، باعث بسته شدن بیش از ۳۶۴ مرکز صحی در سراسر کشور شده و دستکم سه میلیون نفر را از دسترسی به خدمات درمانی محروم کرده است.
طبق اعلام این سازمان، ۲۲۰ مرکز صحی دیگر نیز در خطر بسته شدن تا سهماهه سوم سال ۲۰۲۵ قرار دارند.
ادوین سنیزا سالوادور، نماینده سازمان جهانی بهداشت در افغانستان، به خبرگزاری فرانسه گفته است: «این بدان معناست که بیش از نیمی از ۱۰۶۸ مرکز صحی فعال در کشور بسته خواهند شد. این شاید دو یا سه میلیون نفر دیگر را نیز از دسترسی به خدمات صحی محروم سازد.»
به گفتهی سالوادور، پس از توقف حمایتهای امریکا، دیگر کمککنندگان تلاش کردهاند تا این خلا را پر کنند، اما «شکاف ایجادشده بسیار بزرگ است.»
سالوادور هشدار داد که در صورت ادامه این وضعیت، خطر شیوع بیماریهایی چون ملاریا، دنگی و سل افزایش خواهد یافت و برنامههای واکسیناسیون با کاهش شدید روبهرو خواهند شد.
او همچنین افزود که روند ریشهکنسازی فلج اطفال نیز در معرض خطر قرار دارد؛ بیماریای که تنها در افغانستان و پاکستان هنوز بهشکل بومی وجود دارد.
از زمان دستور دونالد ترمپ، رئیسجمهور امریکا، مبنی بر انحلال نهاد توسعه بینالمللی ایالات متحده و آغاز روند خروج واشنگتن از سازمان جهانی بهداشت، وضعیت تأمین منابع بشردوستانه وخیمتر شده است.
این نهاد تا پیش از قطع کمکها، سالانه ۴۲.۸ میلیارد دالر بودجه در اختیار داشت که ۴۲ درصد از کل کمکهای بشردوستانه جهانی را تشکیل میداد.