نامزدان معترض: نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی کابل را نمیپذیریم
کمیسیون مستقل انتخابات پس از نزدیک به سه ماه روز گذشته نتایج ابتدایی انتخابات پارلمانی کابل را اعلام کرد، اما شماری از نامزدان معترض در واکنش به آن میگویند به دلیل فساد مالی و تقلب گسترده در داخل کمیسیون انتخابات، نتایج ابتدایی کابل را نمیپذیرند.
جعفر مهدوی عضو کنونی مجلس نمایندگان و یکی از نامزدان معترض به خبرگزاری افق گفت، اعضای کمیسیون انتخابات در این مدت به جای بازشماری آرا برای ۹۸ درصد برندگان ابتدایی انتخابات کابل «رای جور» کردند، بنا براین نتایج ابتدایی کابل قابل پذیریش نیست.
آقای مهدوی افزود اسناد کافی وجود دارد که بستگان درجه اول اعضای کمیسیون انتخابات با مافیایی کاندیدان معاملات گستردهی در رابطه به رایسازی در بازشماری آرا، در سرای شهزاده کابل داشتهاند.
وی تصریح کرد، نام افرادی که در مورد تقلب آنها اسناد و مدارک وجود دارد به کمیسیون شکایات انتخاباتی فرستاده شده است.
آقای مهدوی میافزاید: «رایسازی گسترده و پیچیده توسط رهبری کمیسیون انتخابات صورت گرفته است. این که کمیسیون شکایات انتخاباتی در فرصت باقی مانده بتواند آرای ناپاک را از آرای پاک جدا کند بعید میدانم لذا کمیسیون شکایات انتخاباتی هیچ چارهی جز ابطال آرای کابل ندارد.»
به گفته او، کمیسیون مستقل انتخابات در حق و امانت مردم خیانت کرده و اعضای آن باید به نهادهای عدلی و قضایی معرفی شوند.
از سویهم نور الرحمن اخلاقی یکی دیگر از نامزدان معترض به خبرگزاری افق گفت درصورتی که آرای بایومتریک شده از سوی کمیسیون مدار اعتبار قرار نگیرد و شفافیت تامین نشود نتیجه ابتدایی را نمیپذیرد.
آقای اخلاقی افزود: «معلوم است که ما نتیجه ابتدایی انتخابات کابل را نمیپذیریم. این که آیا ما، مانع تشکیل پارلمان جدید شده میتوانیم یانه مسئله بعدی است.» به گفته او، با توجه به تقلبات گسترده در کمیسیون انتخابات درصورتی که پارلمان جدید تشکیل شود نزد مردم «مشروعیت» ندارد.
کمیسیون شکایت انتخاباتی حدود ۴۰ روز پیش به دلیل تقلبات گسترده و جرایم انتخاباتی آرای انتخابات پارلمانی کابل را باطل اعلام کرد.
اما آقای مهدوی میگوید، پس از اعلام تصمیم کمیسیون شکایات انتخاباتی مبنی بر ابطال آرای کابل، نه تنها که از میزان تقلب در داخل کمیسیون انتخابات کاسته نشد بل توسط «رهبری» کمیسیون ابعاد گستردهتری پیدا کرد.
در همین حال کمیسیون شکایات انتخاباتی میپذیرد که روند بازشماری آرای کابل بدور از تقلب نبود.
علی رضا روحانی سخنگوی کمیسیون شکایات انتخاباتی به خبرگزاری گفت: «در ابتدا مشکلات و ابهامات در روند بازشماری آرای کابل بود که هیچ کس آنرا انکار کرده نمیتواند. اما کمیسیون انتخابات در اواخر تلاش کرد یک مقدار پروسه را بهتر بسازد اما نتوانست به صورت دقیق و شفاف قضایا را به پیش ببرد.»
به گفته او، پس از تعهد کمیسیون انتخابات به کمیسیون شکایات انتخاباتی مبنی بر تامین شفافیت در روند بازشماری آرای کابل، مشکلات و ابهامات در این پروسه کمتر شد اما اکثر این ابهامات تا پایان پروسه باقی بود.
این درحالی است که پیش از این تیفا یا بنیاد انتخابات شفاف افغانستان گفته بود، یافتههای این نهاد نشان میدهد که فساد گسترده مالی و اخلاقی در سطح رهبری و کارمندان کمیسیون مانع اعلام نتایج ابتدایی و نهایی انتخابات پارلمانی ۲۸ و ۲۹ میزان شده است.
اما کمیسیون مستقل انتخابات اتهامهای وارده بر خودش را بیاساس خوانده و آن را رد میکند. مسوولان کمیسیون انتخابات علت تاخیر در اعلام نتایج ابتدایی کابل را گستردگی شکایات در مورد انتخابات و رسیدگی به آن از سوی کمیسیون شکایات انتخاباتی عنوان میکند.
با این همه نامزدان معترض بر ابطال آرای انتخابات پارلمانی کابل تاکید میکنند.