غنی: هیچ افغان حضور دایمی نیروهای خارجی را نمی‌خواهد

دو روز پس از پایان نشست شش روزه نمایندگان امریکا و طالبان، رییس جمهور غنی می‌گوید هیچ افغان خواهان حضور دایمی نیروهای خارجی در کشور نیست.

رییس‌جمهور غنی که بعد از چاشت امروز در یک پیام ویدیویی درباره صلح سخن می‌زد گفت حضور نیروهای خارجی بر اساس یک ضرورت است و با یک طرح منظم این نیروها به صفر خواهد رسید.

وی تصریح کرد: «حضور نیروهای خارجی بربنیاد یک توافق دوطرفه است، هیچ افغان نمی‌خواهد که نیروهای خارجی برای طولانی مدت در خاک آنان بمانند، اما حضور کنونی براساس یک ضرورت است و روی این ضرورت همیشه توجه شده است و می‌شود که شمار نیروهای خارجی باید چقدر باشد و ما تلاش می‌کنیم که شمار نیروهای خارجی را براساس یک طرح منظم به صفر برسانیم.»

این اظهارات رییس جمهور پس از آن مطرح می‌شود که نمایندگان امریکا و طالبان شش روز پی‌هم در مورد خروج نیروهای خارجی و آتش‌بس در دوحه پایتخت قطر گفت‌وگو کرده‌اند. زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه وزارت امور خارجه امریکا در دیدار با رییس جمهور گفته است، نمایندگان گروه طالبان در این نشست خواستار خروج نیروهای خارجی از افغانستان شده‌اند، اما تا هنوز  جانب امریکا با آنان در این خصوص به هیچگونه توافقی نرسیده است.

آقای غنی با بیان این مطلب که قربانیان جنگ افغان‌ها هستند گفت که ابتکار صلح نیز باید به دست افغان‌ها باشد. او از طالبان خواست به گفت‌وگوهای جدی با حکومت افغانستان حاضر شوند.
وی می‌افزاید: «طالبان دو انتخابات دارند؛ یا با ملت افغانستان یک‌جا‌ شوند یا وسیله تطبیق اهداف بیگانگان شوند. من از طالبان می‌خواهم که پلان‌های شوم بیگانگان را کنار بگذارند و به خواست افغان‌ها لبیک بگویند و با دولت مذاکرات جدی را آغاز کنند».
رییس جمهور بیان کرد برای هیچ افغان قابل قبول نیست که جوانان آن‌ها خوراک جنگ شوند یا به کشورهای دیگر پناهنده شوند. هیچ افغان نمی‌خواهد در مسجد شفاخانه و در پارک با انتحاری رو به رو شود.
غنی اضافه کرد مذاکره درباره‌ ارزش‌هایی مثل منافع ملی، تمامیت ارضی، وحدت ملی، حاکمیت ملی، دولت قوی مرکزی و کارا و حقوق اساسی اتباع کشور در روند صلح جایی ندارد.
او به تجربه‌های افغانستان در حکومت‌های داکتر نجیب‌الله و داوود خان اشاره کرد و گفت که ما آگاهی کامل داریم که آن‌ها چگونه فریب خوردند. او افزود که سازمان ملل متحد به داکتر نجیب تضمین تامین صلح داده بود، اما متاسفانه به فاجعه انجامید. وی هم‌چنان از اشتباه داوود خان که منجر به حادثه هفتم ثور شد یاد‌آور شد.
غنی ادامه داد: من به عنوان رییس‌جمهور کشور از نقش فعلی منطقه و جهان آگاهی دارم و خطرات و تهدیدات احتمالی بعد از موافقت‌نامه صلح را می‌دانم.
رییس‌جمهور وعده داد که ما صلح را تامین می‌کنیم و جلو هر نوع از هم‌پاشی را می‌گیریم.

مطالب مرتبط