تمامی مکتبها و دانشگاههای کشور با انترنت مجهز میشوند
وزارت مخابرات و معارف میگوید که قرار است تمامی مکتبها و دانشگاههای کشور به هدف بلند بردن سطح آموزش به انترنت وصل شود.
شهزاد گل آریوبی، وزیر مخابرات که امروز در نشستی به مناسبت روز جهانی مصوونیت انترنتی صحبت میکرد گفت که انترنت برای کودکان و جوانان وسیلهی خوب آموزشی است اما استفادهی نادرست از این تکنالوژی سبب آسیبهای اجتماعی میشود. او افزود که در همکاری با وزارت معارف برنامهای را روی دست دارد تا همه مکتبها در کشور به انترنت دسترسی داشته باشند.
از سویی هم میرویس بلخی، سرپرست وزارت معارف کشور در این نشست گفت که این وزارت وظیفه دارد تا فرهنگ استفادهی انترنت را به شاگردان آموزش دهد. او افزود: «ما در کنار آموزش تلاش داریم که اطفال افغانستان را در جامعه مجازی نیز دخیل بسازیم تا هیچ شهروند از پیشرفت جهان عقب نماند.»
وزیر معارف میافزاید که دانش آموزان، دوچندِ زمان مطالعه و درس را، صرف استفاده از مبایلهای هوشمند و انترنت میکنند که نیاز است این استفاده به شکل درست و مفید در آید.
با این حال، هنوز هم امنیت سایبری (انترنتی) از نگرانیهایی است که شهروندان با آن مواجهاند. از مصوونیت اطلاعات شخصی کاربران انترنت گرفته تا تصاویر، پیامها، ابراز نظرها همه و همه در فضای انترنتی میتواند در خطر قرار بگیرد.
وزیر معارف در این نشست بر امنیت مجازی شهروندان تاکید کرد و افزود که در فضای مجازی الزامات امنیتی مهمتر از امنیت در فضای واقعی است.
وزیر مخابرات در این مورد میگوید که در راستای مصوون سازی انترنت و جلوگیری از تهدیدات «سایبری» گامهایی برداشته شده است. او افزود: «یک تیم در وزارت مخابرات تشکیل شده تا جلو تهدیدات انترنتی را بگیرد، لابراتوار (آزمایشگاه) برای تحقیقات جرایم سایبری نیز در وزارت ایجاد شده و قوانین جرایم سایبری نیز زیر کار است.»
آقای آریوبی میگوید که با آن که با انترنت شهروندان به فضای مجازی دسترسی یافتهاند اما شماری از «جوانان» از شبکه های اجتماعی بر خلاف منافع کشور استفاده میکنند. او افزود که این وزارت تصمیم دارد جلو اینگونه استفادهها را بگیرد و شبکه اجتماعی «فیسبوک» را مصوون بسازد.