باراک اوباما و دیوید کامرون باهم برسر مواجهه با ایران درنشست بعدی ژنو رایزنی کردند

باراک اوباما و دیوید کامرون با یکدیگر درباره‌ی استراتژی چگونگی مواجهه با ایران در نشست بعدی ژنو تلفنی صحبت کردند. اوباما همزمان با صدور نامه‌ای وضعیت اضطراری علیه ایران را برای یک سال دیگر تمدید کرد.

80791894-4800951باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه (۱۲ نوامبر) با دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا، درباره‌ی چگونگی مواجهه‌ی آن دو کشور با ایران در دور بعدی مذاکرات اتمی ژنو تلفنی صحبت کرد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای که درباره‌ی این گفت‌وگوی تلفنی منتشر کرد، گفت که دو مقام مسئول درباره‌ی انتظارات خود از دور بعدی مذاکرات ژنو که قرار است ۲۰ نوامبر برگزار شود، به تبادل نظر پرداختند.

بنا به این بیانیه رئیس‌جمهور آمریکا و نخست‌وزیر بریتانیا در درباره‌ی مسایل مختلف امنیت در خاورمیانه نیز با یکدیگر صحبت کردند.

خبرگزاری رویترز گزارش داد که اوباما و کامرون در این گفت‌وگوی تلفنی بار دیگر بر لزوم توافق همه‌ی اعضای کشورهای ۱+۵ درباره‌ی مذاکره با ایران تاکید کردند.

گفت‌وگوی تلفنی کامرون و اوباما در شرایطی روی داد که در همین روز (سه‌شنبه، ۱۲ نوامبر) وضعیت اضطراری ایالات متحده‌ی آمریکا علیه ایران برای یک سال دیگر تمدید شد. بعد از واقعه‌ی گروگان‌گیری اعضای سفارت آمریکا در ایران در سال ۱۹۷۹، دولت جیمی کارتر، رئیس جمهوری وقت امریکا، علیه ایران وضعیت اضطراری اعلام کرد.

این وضعیت اضطراری در ۳۴ سال گذشته همواره برقرار بوده و تمدید شده است. بنا به این وضعیت روابط تجاری میان دو کشور غیرممکن است.

باراک اوباما در نامه‌ی خود به کنگره‌ی آمریکا تاکید کرد که هنوز وضعیت میان ایران و آمریکا “عادی” نشده و دو کشور همچنان در حال اجرای معاهده‌ی ۱۹۸۱ “الجزایر” هستند. بنا به این معاهده ایران گروگان‌ها را بعد از ۴۴۴ روز اسارت آزاد کرد.

رئیس‌جمهوری آمریکا در نامه‌ی خود به کنگره تاکید کرد که وضعیت میان دو کشور و بی‌اعتمادی میان آن دو چنان شدید است که به این سرعت نمی‌توان روابط عادی را آغاز کرد.

وزرای امور خارجه‌ی ایران و آمریکا برای اولین‌بار بعد از قطع روابط دیپلماتیک میان دو کشور، با یکدیگر در جلسات ایران و ۱+۵ بر سر مذاکرات اتمی ایران در نیویورک و ژنو دیدار کردند. باراک اوباما نیز در تماسی تلفنی با حسن روحانی به مدت ۱۵ دقیقه درباره‌ی وضعیت میان دو کشور صحبت کرد. این اولین‌بار در ۳۴ سال اخیر بود که روسای جمهور دو کشور با یکدیگر صحبت کردند.

مطالب مرتبط