۱۰ موشک مخرب جهان را بشناسید | عکس
پایگاه «میلیتری تودی» (military-today) طی گزارشی خبر داد، روسیه با چهار نوع موشک در صدر کشورهای دارای خطرناکترین موشکهای جهان قرار دارد در حالی که چین با سه موشک، ایالات متحده با ۲ موشک و فرانسه نیز با یک موشک، به ترتیب در رتبههای بعدی ایستادهاند.در مقدمه گزارش این پایگاه تخصصی آمده است، تمامی موشکهای بالستیک دستهبندیشده در این لیست قارهپیما و بسیار ویرانگر هستند به طوری که قادرند یک کشور را به طور کامل نابود کنند.
موشکهای بالستیک قارهپیما به توانمندی در حمل بمبهای هستهای معروفاند، حداقل برد این موشکها پنج هزار و ۵۰۰ کیلومتر است و هر یک از آنها ظرفیت حمل بیش از یک کلاهک هستهای را دارد و به سامانههای رادارگریز مجهز هستند.
سایتهای مختلف شلیک موشکهای بالستیک از سکوهای پرتاب ثابت، سایتهای متحرک زمینی، زیردریایی، ناوها و هواپیما هستند. همچنین پیشران این موشکها نیز با سوخت جامد یا مایع مخلوط با اکسیژن کار میکنند.
مخربترین موشکهای جهان بر اساس این دستهبندی عبارتاند از:
۱- موشک «ترایدنت ۲»؛ ساخت امریکا
این موشک بالستیک قارهپیما سهمرحلهای بوده و از سوخت جامد استفاده میکند. ایالات متحده زیردریاییهای «اوهایو» و بریتانیا زیردریایی «وانگراد» را به این موشک مسلح کردهاند، همچنین میتوان آن را از سکوهای ثابت نیز شلیک کرد.
همچنین طول این موشک ۱۳.۴۲ و قطر آن ۲.۱۱ متر است. علاوه بر این، وزن موشک بیش از ۵۹ تن اعلام شده و قادر به حمل هشت کلاهک هستهای از نوع «ام کی ۵» است. برد آن نیز بین هفت هزار و ۸۰۰ تا ۱۲ هزار کیلومتر است.
این موشک قادر به حمل ۱۴ کلاهک هستهای هر یک با توان تخریبی ۴۷۵ کیلو تن است اما در چارچوب توافقنامه استارت ۱ این تعداد به هشت کلاهک کاهش یافت.
۲- موشک «آر ۳۶ ام ۲»؛ ساخت روسیه
این موشک به «اس اس ۱۸ ساتان» معروف است و آن را شیطان نیز مینامند.
یکی از سنگینترین موشکهای بالستیک قارهپیمای جهان است که در جریان جنگ سرد تولید شد (اولین نسخه آن در سال ۱۹۷۱ در معرض نمایش قرار گرفت).
این موشک ۲مرحلهای از سوخت مایع استفاده میکند و برد آن حدود ۱۱ کیلومتر است، همچنین قادر به حمل ۱۰ کلاهک هستهای بوده و توانایی تخریب سه ایالت آمریکا را به طور کامل دارد.
میتوان این موشک را از سکوهای ثابت شلیک کرد و به رغم توان گسترده تخریبیاش در رتبه دوم موشکهای خطرناک جهان قرار گرفت زیرا محل استقرار آن مشخص است.
در حال حاضر ۵۸ فروند موشک از نوع «R-۳۶M۲» وجود دارد که نیروی موشکهای راهبردی روسیه آنها را در مناطق مختلف مستقر کرده و در عین حال مشغول تبدیل آن به نوع پیشرفتهتری به نام «RS-۲۸ Sarmat» است.
۳- موشک «آر اس- ۲۴ یارس»؛ ساخت روسیه
موشک یارس یکی از اجزای اصلی تشکیلدهنده توان موشکهای راهبردی روسیه به شمار میرود که برد آن ۱۰ هزار کیلومتر است و میتواند چند کلاهک هستهای را حمل کند.
موشک یارس توان مانور بالایی دارد به نحوی که میتواند از توده ابری رادیواکتیو، در صورت استفاده دشمن از مهمات بالستیک در اقدام پدافندی، عبور کند.
۴- موشک مینتمن؛ ساخت امریکا
این موشک به کد «الجیام- ۳۰ جی» معروف است و یک موشک بالستیک قارهپیمای سهمرحلهای بوده که از سوخت جامد استفاده میکند.
مینتمن پایه اصلی توان بازدارندگی هستهای آمریکا محسوب میشود و قادر است از سکوهای ثابت شلیک شود. برد آن نیز ۱۳ هزار کیلومتر است.
طول این موشک ۱۸.۲ متر، قطر آن ۱.۸۵ متر است و وزنش نیز به ۳۴.۴ تن میرسد.
این موشک قادر به حمل سه کلاهک هستهای با قدرت تخریب ۳۳۵ کیلوتن است.
۵- موشک «آرـ ۲۹ آر ام یو ۲»؛ ساخت روسیه
مدرنترین موشک از خانواده «آرـ۲۹» محسوب میشود، از سوخت مایع استفاده میکند و میتوان آن را از زیردریایی شلیک کرد.
برد این موشک بیش از هشت هزار کیلومتر است.
۶- موشک «ام- ۵۱»؛ ساخت فرانسه
این موشک قارهپیمای فرانسوی را میتوان از زیردریایی شلیک کرد، تولید آن از سال ۱۹۹۲ آغاز و در سال ۲۰۱۰ وارد خدمت شد. برد آن به ۱۰ هزار کیلومتر میرسد.
بهعلاوه، این موشک قادر به حمل چند کلاهک هستهای است و فرانسه حدود ۶۴ فروند از این نوع موشک را با قابلیت شلیک فوری در اختیار دارد.
۷- موشک «دیاف- ۴۱»؛ ساخت چین
این موشک یکی از خطرناکترین موشکهای قارهپیمای ساخت چین محسوب میشود که بیشترین برد را در میان تمامی موشکهای بالستیک قارهپیمای این کشور دارد و میتواند به اهداف ۱۲ تا ۱۴ هزار کیلومتری برسد.
موشک دیاف- ۴۱ قادر به حمل ۱۲ کلاهک هستهای است.
۸- موشک «دیاف- ۳۱»؛ ساخت چین
از این موشک که در سال ۲۰۱۷ رونمایی شد یک موشک قارهپیمای چینی به حساب میآید که از سوخت جامد استفاده میکند و سهمرحلهای است.
برد آن بیش از ۱۱ هزار کیلومتر است و میتواند به اهدافی در هر نقطه از ایالات متحده، اروپا و روسیه برسد.
۹- موشک «جیال- ۲»؛ ساخت چین
این موشک چینی قارهپیما را میتوان از زیردریایی شلیک کرد؛ در واقع نسخه دریایی (زیرسطحی) موشک «دیاف- ۳۱» به شمار میآید و برد آن بین ۷۶۰۰ تا ۸۰۰۰ کیلومتر است، در حالی که قابلیت حمل یک یا چند کلاهک هستهای را دارد.
۱۰- موشک بولاوا (روسیه)
یک موشک بالستیک است که از سوخت جامد استفاده میکند و قابلیت شلیک از زیردریاییهایی همچون «بوری» را دارد.
زیردریایی بوری مجهز به ۱۶ موشک هستهای در کلاس «آراسام- ۵۶» است و به آن بولاوای هستهای نیز میگویند.
هر کدام از این موشکها قابلیت حمل ۱۰ کلاهک هستهای را دارند و برد هر یک هشت هزار کیلومتر است. دقت کلاهک جنگی این موشک بین ۲۵۰ و ۳۰۰ متر است و میتواند از سپرهای دفاع موشک و پدافند موشکی عبور کند.