اولین فضاپیمای چین بر سطح مریخ نشست
در ادامه پیشرفتهای چین در زمینه فناوریهای فضایی، اولین فضاپیمای این کشور بر سطح مریخ نشست.دولت چین اعلام کرده که نخستین ساعات بامداد شنبه توانسته روبات مریخنورد ژرانگ را با موفقیت بر سطح سیاره سرخ فرود آورد. به این ترتیب چین دومین عضو باشگاه مریخ نوردی جهان خواهد شد و با این موفقیت خود را به عنوان رقیب جدی امریکا در عرصه فضا مطرح میکند.
قرار است کاوشگر این سفیه چند روز برای انجام آزمایشهایی در جای خود باقی بماند و پس از آن برای کاوشگری به یک منطقه یخی در مریخ برود.
ژرانگ که یک روبات فوق پیشرفته با شش چرخ است توسط فضاپیمای تیانوی-۱ به مدار مریخ رسیده بود.
تیانوی-۱ از ماه فبروری در مدار مریخ میچرخید و مشغول تصویربرداری دقیق از سطح این سیاره بود تا بهترین نقطه برای فرود آوردن ژرانگ را شناسایی کند.
اتفاقی که بالاخره بامداد روز شنبه روی داده و چین توانست با موفقیت این عملیات پیچیده را به انجام برساند.
فاصله میان زمین تا مریخ حدود ۳۲۰ میلیون کیلومتر است و به همین علت هر پیام رادیویی حدود ۱۸ دقیقه طول می کشد تا از یکی به دیگری برسد و بر همین اساس هم عملیات فرود بر مریخ باید کاملا خودکار صورت گیرد و امکان کنترل لحظه به لحظه آن از زمین وجود ندارد.
بر همین اساس کارشناسان موفقیت چین در انجام این ماموریت را یک گام بسیار بزرگ برای پکن در صحنه رقابت فضایی با امریکا ارزیابی کردهاند.
تاکنون فقط امریکا توانسته بود با فناوری پیشرفته فضایی خود یک روبات مریخنورد را با موفقیت روی سطح این سیاره فرود آورد.
چین ماه قبل یکی از قسمتهای اصلی ایستگاه دائمی فضایی خود را به مدار زمین فرستاده بود و سال گذشته نیز با ارسال فضاپیمایی به ماه، نمونههای از سنگهای ماه را به زمین آورد.
از سال ۱۹۷۶، امریکا ۹ فرود موفق بر سطح مریخ داشته است. شوروی سابق نیز در سال ۱۹۷۱ تلاش کرده بود یک فضاپیما را به مریخ بفرستد، که این پروژه با شکست مواجه شد.