مصوبه سازمان ملل برای مقابله با آلودگی ناشی از پلاستیک؛ گوترش: با طبیعت صلح کنیم
آنتونیوگوتریش؛ دبیر کل سازمان ملل با اشاره به مصوبه این سازمان درباره مقابله با آلودگی ناشی از پلاستیک، از تلاشها برای مقابله با آلودگی هوا خبر داده، میگوید «تلاشهای ما برای برقراری صلح با طبیعت» است.
آنتونیو گوتریش، امروز پنجشنبه (۱۲ حوت) با نشر توییتی از مقابله با آلودگی هوا خبر دادهاست.
وی افزوده که مصوبه امروز توسط ۱۷۵ کشور، قطعنامهای مهم برای مقابله با آلودگی پلاستیک و گام بزرگی در راستای تلاشهای ما برای برقراری صلح با طبیعت است.
دبیر کل سازمان ملل همچنین تاکید کرده این مهمترین معامله زیست محیطی از زمان توافق پاریس است.
براساس تازهترین ارزیابیهای سازمان ملل متحد بسیاری از آثار گرمایش زمین اکنون به مرحله «غیرقابل بازگشت» رسیدهاست.
«هیات میاندولتی تغییر اقلیم» (آیپیسیسی) میگوید که توانایی انسان و طبیعت برای تطبیق با این تغییرات به مرز خطرناکی نزدیک میشود.
براساس این ارزیابی بیش از ۴۰ درصد جمعیت جهان «به شدت» در برابر تغییر اقلیم آسیبپذیر اند؛ اما این امید هست که اگر افزایش دمای زمین نسبت به دوران پیشاصنعتی از ۱.۵ درجه سانتیگرد فراتر نرود، ضایعات ناشی از تغییر اقلیم کاهش خواهد یافت.
اما کارشناسان معتقد اند اگر به همین روال پیش برویم تعداد زیادی از گونههای گیاهی و جانوری، ذوبشدن یخها در قطب، بخش زیادی از جنگلها و دشتها و حجم زیادی از منابع آبی خود را در سالهای نه چندان دور از دست خواهیم داد.
در ۱۲ دسامبر ۲۰۱۵ میلادی نمایندگان ۱۹۵ کشور با هماهنگی سازمان ملل در پاریس گردهم آمدند و توافق آب و هوایی موسوم به «توافق پاریس» را امضا کردند و سرانجام در ۲۲ اپریل ۲۰۱۶ (روز زمین) در مراسمی در نیویارک برای امضا معرفی شد، این یک توافقنامه بینالمللی با هدف اقدام هماهنگ برای حفظ کره زمین است و بر اساس آن تمام کشورهای عضو ملزم شدند در راستای محدود کردن تاثیر انسان بر آب و هوا اقدام کنند.
یکی از محورهای مهم این پیمان، محدود کردن میزان افزایش متوسط دمای جو زمین به کمتر از ۲ درجه سانتیگرد و به طور عمده تلاش برای حفظ دما در سطح ۱.۵ درجه سانتیگرد تا پایان این قرن است، در غیر اینصورت متوسط دمای جو زمین، در مقایسه با دوران پیش از صنعتیشدن به بیش از ۳ درجه سانتیگرد خواهد رسید.
گزارشها نشان میدهد که رویدادهای شدید آب و هوایی مرتبط با تغییر اقلیم، مثل سیل و امواج گرما، با شدتی خیلی بیش از آنچه ارزیابیهای قبلی نشان میداد در حال ضربهزدن به انسان و سایر گونههاست.
کارشناسان میگویند که این آثار همین حالا هم از توانایی بسیاری از مردم برای مقابله با آثار گرمایش فراتر میرود.
در حالی که همه تحت تاثیر این تغییرات قرار میگیرند، برخی ضربه خیلی بدتری میخورند که بستگی به محل سکونت آنها دارد.
در همین حال، بین سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ آمار کشتهها بر اثر سیل، خشکسالی و طوفان در مناطق خیلی آسیبپذیر مثل بخشهایی از افریقا، جنوب آسیا و امریکای جنوبی و مرکزی ۱۵ برابر سایر بخشهای جهان بود.